Meral Akşener açıkladı! Biz asla unutmayacağız

Kahramanmaraş depremine ilişkin açıklamalarda bulunan Meral Akşener, asla unutmayacağız, unutturmayacağız dedi.
Meral Akşener açıkladı! Biz asla unutmayacağız

Bugün partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşma esnasında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarda 1999 depreminin ardından 24 yıl sonra yaşanan bu depremin sonucuna bakıldığı zaman hiçbir şekilde ders alınmadığından bahsedildi. Bu nedenle de eleştiriler bulunan Akşener, bu defa unutulmayacağını ifade etti. 

ASLA UNUTMAYACAĞIZ! 

Yaşanan felaketin ardından ne olursa olsun üke olarak birlikte olunduğundan bahseden Meral Akşener, "Şüphesiz; yaşadığımız bu felaketin izleri, ne hafızamızdan, ne de kalbimizden silinmeyecek. Hayatla ölüm arasındaki, o ince çizgiyi, memleketimizi yasa boğan, o büyük acıyı, tüm Türkiye’nin kulaklarını çınlatan, o feryatları, asla unutmayacağız. Nice hayatların, nice hayallerin, moloz yığınlarının, altında kalışını unutmayacağız. Tertemiz niyetlerle uyunan bir geceye, çamurun sıçradığı, o karanlık sabahı unutmayacağız. Sesini duyuramayan evlatlarımızı, annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi unutmayacağız. Başkaları unutabilir. Biz, dün de unutmadık, bugün de unutmayacağız. Ve asla unutturmayacağız." şeklinde yaptığı açıkamalar ile de yaşanan bu felaketin unutturulmayacağından bahsetti. 

İMAR AFFINDAN BAHSETTİ! 

24 senenin ardından pek çok konuda yüzleşildiğinden bahseden Meral Akşener, "Biz, 1999 depreminin üzerinden geçen, 24 yılın ardından, 6 Şubat’ta, sadece deprem gerçeğiyle yüzleşmedik. Biz aslında, 24 yıl sonra, hiçbir dersin alınmadığı gerçeğiyle yüzleştik. Sadece beton blokların değil, ahlakın da çürüdüğü gerçeğiyle yüzleştik. Yapı denetim sisteminin, işlemediği gerçeğiyle yüzleştik. Rant sevdasının, hırsızlığın, yolsuzluğun, acı reçetesiyle yüzleştik. İmar affının, çözüm değil, tam tersine, ölüm fermanı olduğu gerçeğiyle yüzleştik. Tedbirsizlikle, iş bilmezlikle, liyakatsizlikle yüzleştik." dedi. 

Depremin yanı sıra ülkede yaşanan diğer sorunlardan da bahseden Meral Akşener, bu konularda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerde bulundu.