Melih Akman modern bir Uşak için “Adayım” dedi

Uşak Kent Konseyi seçimleri 13 Temmuz da yapılacak. Kent Konseyi Başkanlığı için en iddialı adaylardan birisi olan Melih Akman, Uşak’ın modern bir dünya kenti olması için başkanlığa talip olduğunu açıkladı.
Melih Akman modern bir Uşak için “Adayım” dedi

Uşak Kent Konseyi yönetiminde üç dönemdir görev yapan ve aktif kişiliği ile Uşak’ta bir çok kesim tarafından sevilen İş adamı Melih Akman, neden Kent Konseyi Başkanlığına aday olduğunu ise şu cümlelerle ifade etti; “Herkesin bildiği genel gerçek Kent Konseylerinin asli görevinin; şehrin yönetiminde bulunan her kademeye sivil toplumun hassasiyetlerini, taleplerini iletmek, çözüme ulaştırmak ve kentin bütün paydaşları ile birlikte ortak aklın oluşmasına öncülük etmesidir. Bu olgu; Uşak’ımızın modern bir dünya kenti olabilmesi için şehrin paydaşlarının ve bu şehir de yaşayanların elini taşın altına koyması ve yekvücut olarak hareket etmesi ile mümkündür. Uşak bir ilkler şehridir. Artık ilkleri de yapmaya devam etmeli Türkiye’de ve Dünyada referans kabul edilen bir şehir haline gelmelidir.

Başkanlığına adaylığımı açıkladığım Uşak Kent Konseyi tek başına benim altından kalkabileceğim bir yapı olmaktan ziyade güçlü bir yürütme kurulu ile beraber yola çıktığımız ve talip olduğumuz bir görevdir. Geçmişte olduğu gibi Kent Konseyinin meclisleri ve çalışma grupları iskeletin ana omurgasını oluşturması nihai amacımızdır.

Yürütme Kurulunda görev yaptığımız dönemde Türkiye’de bir ilk olan Muhtarlar Meclisi, Kadın Meclisi, Engelsiz Yaşam Meclisi v.b. birçok meclisi yeni dönemde daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Takdir her daim kamuoyunun ve değerli delegelerin olmakla birlikte seçilmemiz durumunda ilklere devam etmek arzusundayız. Kent Konseylerinin Türkiye’de ilk adımını Uşak’tan atan değerli Uşaklı abimiz Mustafa Oğuz ve o dönemki çalışma arkadaşlarından, Cafer Çankaya’ya son olarak Dr. Zafer AYDIN'a devir olan bayrağı ve bugüne kadar biriken mirasına sahip çıkacağımız gibi, kalbimizin Uşak için atacağını; Uşak’ın 5 yıl, 10 yıl sonra nerede olacağının planlanmasına katkı sunmak için oluşturacağımız ekiplerle gayret sarf edeceğimizi belirtmek isterim.”

Melih Akman Kimdir?

1981 yılında Fransa’nın VICHY kentinde doğdu. Dumlupınar Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden 2003 yılında mezun oldu. Evli iki çocuk babası olup; İngilizce ve Fransızca biliyor.

İş hayatının tarihiçesi;

  • 2005-2006 INSIEME RESTAURANT GROUP İş Geliştirme Yöneticisi İnnsbruck Avusturya
  • 2006-2007 Anadolu Ulaşım A.Ş Akaryakıt İşletme Müdürü
  • 2007 - 2008 Anadolu Ulaşım A.Ş. Toptan ve Perakende Akaryakıt Gurup Müdürü

Daha önceki istasyon Müdürlüğüne ek olarak yıllık 14.000 m3 hacmi bulunan toptan akaryakıtı da içeren grup müdürlüğü

2009 PMTDR Türkiye 12. si Türkiyeyi temsilen İstanbul Premieri

  • 2008 - 2009 Anadolu Ulaşım A.Ş. Akaryakıt ve Anadolu Mola Gurup Müdürü

Uşak Merkezde kurulan Anadolu Mola Tesisinin kurulmasından, günlük 5.000 ziyaretçi kapasiteli tesis olarak tüm operasyonlarının görev tanımlarının oluşturulması, mali ve idari işlerinin yürütülmesi

  • 2009 - 2012 Anadolu Ulaşım A.Ş. Uşak Bölge Müdürü

Yıllık 2.000.000 yolcu kapasiteli şirketin merkez bölge müdürü olarak finansman sevk ve operasyon idare görevi

2011 Yılı Dünyada En çok V-POWER enerji içeceği satan bayisi 2012 Shell PMTDR Türkiye 3. sü

  • 2012- 2014 Anadolu Bilet Satış Hizmetleri Ltd.Şti - Genel Müdür Yardımcısı

Yeni kurulan ve Türkiye Karayolu taşımacığında yıllık 4.000.000 yolcu kapasiteli firmanın kuruluşundan 100 araçlık filo haline gelmesine kadar tüm süreçlerin yönetilmesi. Şirketin kuruluşu, finansal bütün süreçlerin yönetimi Bütçe hazırlanması ve uygulanması yönetim kuruluna sunulan nihai raporlardan sorumlu olma Otobüs turlarının hazırlanması, kabin memuru, kaptan ve yer operasyonlarının planlama sevk ve idaresi

  • 2014- Mart 2019 Anadolu Ulaşım A.Ş. AND FİLO

Anadolu Ulaşım A.Ş. firmasının araç kredibilitesinin yeniden oluşturulması, filo kiralama şirketine dönüştürülmesi. Filo kiralama yazılımının oluşturulması, görev tanımlarının ve prosedürlerinin oluşturulması

Sivil Toplum Kuruluşları Görevleri;

Geçmiş Stk Görevleri

Uşak Üniversitesi Basketbol takımı (Uşak Sportif ) 2010-2013 – Başkan Yardımcısı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 2013-2018 Meclis Üyesi – Divan Katip Üye

Devam Eden STK görevlerim

Uşak Kent Konseti 3 dönem yürütme kurulu üyeliği 2014 - Halen devam ediyor

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Onursal üyesi 2015 - Halen devam ediyor

Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkan Yardımcısı 2013 - Halen devam ediyor

PUİS ( Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası) Uşak ve Denizli Baştemsilcisi 2016 - Halen devam ediyor.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Uşak İl Temsilcisi 2013 - Halen devam ediyor

TOBB Uşak Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi, Ankara delegesi 2018 - Halen devam ediyor

TOBB/YOİKK (Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu) vergi teşvikler çalışma grubu üyesi