Mehmet amca Diyanete seslendi: “Bu zulme son verin”

Uşak'ın Ulubey İlçesine bağlı Çamlıbel Köyünden olan 66 yaşındaki Mehmet Bayraktar, Diyanet İşleri başkanlığı tarafından camilerde tabure ve oturakların kaldırılması talimatını ‘zulüm’ olarak değerlendirdi ve taburelerin camilere geri konulmasını istedi.
Mehmet amca Diyanete seslendi: “Bu zulme son verin”

SALİH KILINÇ/ Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilerdeki taburelerin kaldırılması talimatı ayakta namaz kılamayan cemaati mağdur ettiğini kaydeden Çalkanoğlu lakaplı Mehmet Bayraktar(66), dizlerinden rahatsız olduğunu doktorların dizlerinin üzerine oturmasını yasakladığını belirterek her yere tabure taşıyamadığından camide namaz kılamadığını belirtti.

Cami ve mescitlerde yaşlı cemaat için konulan sabit oturak ve tabureler 'geleneksel yapıya uymadığı' gerekçesiyle tartışma konusu olunca, Diyanet İşleri Başkanlığı 16 Aralık'ta bir genelge yayınlayarak bunları kaldırttı. İhtiyaç olması halinde sadece katlanabilir tabure kullanılabileceği belirtilen genelgede, "Hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda mazereti olanlar katlanabilir taburesini alıp safların arasına girerek namazlarını kılacaklardır" denildi. Cami ve mescitlerde hemen uygulamaya geçildi ancak çok sayıda kişi de karardan mağdur oldu.

“CAMİLER BOMBOŞ KALDI”

Bu kararla camilerin boşaldığından yakınan Mehmet Bayraktar, “Camide oturamıyorum. Dizlerim çok kötü. Doktorlarda kesinlikle diz çökmemi yasakladı. Yer sofrasına bile oturamıyorum. Bana “Oturarak namaz kıl” dediler. Otursam kalkamıyorum. Hep bize büyüklerimizin yanında ayak uzatmanın ayıp olduğunu öğrettiler. Bu yüzden camilere gidemiyorum. Enim gibi bir çok insan mağdur olduğu için camilerde namaz kılamıyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatında katlanabilir taburelerin yanında taşınmasının istendiğini hatırlatan Bayraktar, “Bir kere biz yaşlı insanlar kendimizi zor taşıyoruz. Tabureyi nasıl taşıyalım? Hadi taşıdık diyelim. Benim Ankara ve Aydın da çocuklarım var torunlarım var. Her gittiğim ilde yanımda tabure mi taşıyayım? Diyanetin bu yaptığı Müslüman’a zulümdür. “Namazını benim dediğim şekilde kılamıyorsan camiye gelme. Git evinde tek başına kıl” demektir. Bu durumun bir an önce düzeltilerek taburelerimizin eri verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.