Mavi Uşak sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, en düşük riskli iller arasında Uşak’ göstermesi ilimizde de büyük sevinç yarattı.
Mavi Uşak sevindirdi

Türkiye haritasının orta ve batısında mavi boyalı tek yerin Uşak olması, Uşak’ı yönetenleri de sevindirdi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, sevincini valilik sosyal medya hesabında şu ifadelerle belirtti:

“Uşak’ımızı alınan tedbirlere sıkı sıkı uyarak vaka sayısının azalmasını sağlayan ve ülkemiz genelinde “Düşük Riskli İller” kategorisine taşıyan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve bu uğurda çalışmalarını sürdüren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.

İlimizde azalan vaka sayılarında tekrar artış yaşanmaması için aynı duyarlılıkla rehavete kapılmadan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim.”

ÇAKIN’DAN TEŞEKKÜR

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da twitter hesabından; “Pandemi tedbirlerine riayet ederek Mavi kategoride yer alma başarısını gösteren Uşak'lı hemşehrilerimize ve salgınla mücadele eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Tedbirleri elden bırakmadan sağlıklı günler diliyorum.” Şeklinde bir tweet paylaştı.

KAVAS; “EKİPLERİMİZ GECE GÜNDÜZ KOŞTURDU”

Dr. Sedat Kavas: (Uşak İl Sağlık Müdürü): “Ben bu başarıyı Uşak’ın en yukarısından vatandaşına kadar birlik ve beraberlik içerisinde olmasına bağlıyorum.

Başta Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mesut Gezer, Uşak basını ve halkı, sabırla omuz omuza koranavirüse karşı mücadele verdi.

Birlik ruhu içerisinde işi sıkı tutarak tüm Uşak halkı ile birlikte mücadele ettik. Ancak, sağlık ekibimizin virüsle insanüstü mücadelesi de adeta bir başarı destanı yazılmasına neden olmuştur.

Filyasyon operasyon ekibimiz virüsün en şiddetli zamanlarında günde iki saat uyuyarak çalıştı.

Filyasyon ekibimizde gece gündüz sahada koşturdu.

Uşak’ta görev yapan aile hekimlerimiz, Türkiye’nin diğer illerinde görülmeyen bir farkındalıkla kayıtlı hastalarını telefonla arayarak yakından takip ettiler.

Uşak halkı da kurallara çok dikkatli bir şekilde uydu. Özellikle maske kullanma alışkanlığı yüzde yüzdü. Temizliğe ve mesafeye de çok dikkat ettiler.

Uşak’ta müdürlüğümüz tarafından yürütülen aşılama çalışmalarında 65 yaş üzeri aşılama oranı da yüzde 60’ın üzerinde gerçekleşti.

Bütün bunlar koranavirüste başarıyı getirdi ve Uşak en düşük riskli iller arasına adını yazdırmayı bildi.

Burada devletimiz de biz ne istediysek hiç kaçınmadan temin etti. Aksi durumda Uşak ilimiz de haritada kıpkırmızı bir şekilde yer alacaktı

Yine de Uşaklılara maske, mesafe ve temizlik kurallarına bugüne kadar nasıl başarı ile dikkat ettilerse kızarmamak için bundan sonra da dikkatle uymalarını tavsiye ederim.”

(SALİH KILINÇ/UŞAK)