Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemlerinde ilk kez olacak olan altılı masa yeniden bir araya gelmeye hazırlanırken toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş'tan dikkat çekici adaylık açıklaması geldi.
Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı adayı açıklaması geldi!

2023 Cumhurbaşkanlığı yavaş yavaş yaklaşırken siyasi isimlerden adaylık ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Uzun süredir bir araya gelen ve Cumhurbaşkanı adaylarını seçim tarihi açıklandığında söyleyeceklerini dile getiren altılı masada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamasında altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yapmış olduğu açıklamasında  ''Altılı Masa beni aday gösterirse benim için görevdir.” ifadelerine yer verdi. 

ALTILI MASA CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemlerinde ilk kez olacak olan altılı masa yeniden bir araya gelmeye hazırlanırken toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş'tan dikkat çekici adaylık açıklaması geldi. Daha önce Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarında kesinlikle aday olmayacağını belirten Mansur Yavaş  ''Altılı Masa beni aday gösterirse benim için görevdir.” dedi. 

Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı adayı için kritik bir toplantı gerçekleştirecek olan altılı masanın çıkaracağı aday milyonlarca kişi tarafından oldukça merak edilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çekici bir açıklama geldi. Bir diğer yandan geçtiğimiz günlerde canlı yayına katılarak altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşan  Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu  3 ismi gündeme getirerek "Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi." demişti. 

MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYI MI OLACAK?

Mansur Yavaş altılı masanın kendisini aday gösterip göstermeyeceği noktasında yaptığı açıklamasında ''Bu benim için görevdir o zaman, ama sayın genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil.'' ifadelerini kullandı. ''Aday mısınız? Bu konuşuluyor mu? Ya da cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda duruşunuz nedir'' sorusuna yanıt veren Mansur Yavaş ''Ben de basından okudum ama bu konuda hiç kimseyle bir görüşmem olmadı. Bu konu Altılı Masa’nın konusu. Altılı Masa en uygun kararı verecektir. Ben görüşlerimi daha evvel de belirttim. Bunu herkes duydu. Dolayısıyla onun üzerine tekrar bir şey söylemeye gerek yok. Altılı Masa bu konuda ne karar verirse ona uyacağız.'' ifadelerini kullandı.