Malatya'da binalardan eşya tahliyesi durduruldu!

Malatya'da devam eden artçı sarsıntılar ile birlikte ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesinin durdurulmasına karar verildi.
Malatya'da binalardan eşya tahliyesi durduruldu!

Yaşanan iki büyük depremin ardından 11 ilde binlerce bina yıkılmış, bir o kadar da bina ağır hasarlı olduğu için tahliye edilmişti. Durum bu şekilde iken depremin ardından evdeki eşyalarıı almak isteyen kişiler tarafından da uzman kişiler tarafından eşya tahliyesi gerçekleştirilmeye başlandı. Tahliyeler devam ederken, bu konuda çalışan kişiler hala devam etmekte olan artçı depremler nedeni ile de oldukça büyük sorunlar yaşamaya başladı. Binaların dayanaksız olması nedeni ile olasu bir sarsıntıda yıkılma olasılıkları oldukça yüksek olduğu için, Malatya'da da devam eden artçılar göz önünde bulundurularak eşya tahliye kararına ara verildi. 

Uzman kişiler ve izin ile ancak girilebilecek olan bu binalara kişilerin herhangi bir uzman ve izin olmadan girmeye başladıklarının iddia edilmesinin ardından pek çok vatandaşın kendi canlarını bu noktada tehlikeye attıkları öğrenildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre ise Valilik tarafından kişilerin can tehlikelerinin bulundukları bu noktadan korunabilmeleri için hasarlı binalardan eşya alma sürecinin ikinci bir emre kadar durdurulduğu öğrenildi. 

TAMAMEN DURDURULDU! 

Alınan bu kararı açıklayan Malatya Valiliği, "Bu kapsamda ikinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir." şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte kararı gerekçelendirerek alınan bu karara kesin bir şekilde uyulması gerektiğinin önünü çizdi.