KYK yurtlarında yetersiz hizmet iddialarına Valilikten yanıt!

Yaşanan deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşlar o illerdeki KYK yurtlarını yerleştirildi. Yurtlarda iyi hizmet verilmediği iddialarına yanıt geldi
KYK yurtlarında yetersiz hizmet iddialarına Valilikten yanıt!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar ile birlikte depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesine karar verilmişti. Bunun ardından sosyal medyada ortaya atılan bazı iddialara göre KYK yurtlarında depremzede vatandaşlar için iyi bir hizmetin sunulmadığı iddia edildi. Durum bu şekilde olunca da konuya ilişkili olarak Mardin Valiliği tarafından bu iddialara yanıt geldi. 

GERÇEK DIŞIDIR! 

KYK yurtlarında misafir depremzede vatandaşlara yeterli düzeyde barınma, beslenme, sağlık ve hijyen gibi konularda yeterli hizmetin verilmediği, yemek sayısının az olduğu ve temizlik malzemelerinin bulunmadığı gibi konuların gündeme gelmesinin ardından Mardin Valiliği, "KYK yurtlarında misafir edilen vatandaşların tüm temel ihtiyaçları Valilik tarafından karşılanmakta olup, öğün sayısının azaltıldığı ve yeterli hijyen/temizlik malzemesinin bulunmadığı iddiaları gerçek dışıdır." şeklinde açıklamalarda bulundu.