Kütahya'da arıcılık kursu düzenlendi

Ülkemizin dört bir yanında çeşitli kurslar verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile arıcılık kursu düzenlendi.
Kütahya'da arıcılık kursu düzenlendi

Kütahya'da arıcılık kursu düzenlendi - Ülkemizde Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile çeşitli kurslar veriliyor. Meslek öğrenimi açısından oldukça önemli olan kurslara katılım devam ederken ülkemiz için önemli bir yeri olan arıcılık sektörü için de Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile bir kurs programı düzenlendi. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda açılan toplam 84 saatlik arıcılık kursuna 28 kursiyer katılım sağlarken pek çok konu hakkında da bilgi verildi. 

KURSİYERLERE ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ ANLATILDI

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 28 kursiyere verilen arıcılık derslerinde İş Sağlığı ve Güvenliği  hakkında bilgiler verildi. İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vekili Ahmet Nedim Bayraktar'ın verdiği İş Sağlığı ve Güvenliği derslerinin ardıdan teknik bilgilere geçildi.

Bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, ballı bitkiler, ana arı yetiştiriciliği, bal üretimi, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında dersler veren Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Özer, teorik ve pratik bilgileri kursiyerlere sundu. Kurs sonunda Kütahya Arı Yetiştiricileri Birliği'nin bal işleme tesisine teknik gezi düzenlendi. Kursiyerlerin ilgiyle takip ettiği kursun tamamlaması ile birlikte 28 kişi arı yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olacak.