Kütahya 7 binin üzerinde depremzedeyi ağırlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki depremzedeler çeşitli şehirlere yerleştirilmeye başladı. Kütahya'ya yerleştirilen depremzede sayısının ise 7 bini geçtiği bildirildi.
Kütahya  7 binin üzerinde depremzedeyi ağırlıyor

6 Şubat tarihinde ülkemizde yaşanan felakette binlerce vatandaşımız evsiz kaldı. Depremzedeler çeşitli kentlerdeki misafirhane ve KYK yurtlarına yerleştirilirken  Kütahya'dan da haber geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya'da misafir edilen depremzede sayısının 7 bini geçtiğini bildirdi.

KÜTAHYA DEPREMZEDELERİ AĞIRLIYOR

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı ve AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı ile birlikte Akkent Mahallesi'nde 285 depremzedenin misafir edildiği KYK Devlet Hatun Kız Öğrenci Yurdu'ndaki vatandaşlarla bir araya geldi. Depremzedelerle bir süre sohbet eden Önsay, çocuklara da oyuncak dağıttı. Kütahyalıların da katkısı ile depremzedelere üst düzeyde hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Önsay, şu ifadeleri kullandı: ''Depremin ardından ülke geneline yayılan depremzedelerin Kütahya'mızda bugün itibarıyla 7 bin 20 depremzede yerleşmiş bulunuyor. KYK Devlet Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda 285 depremzedeyi misafir ediyoruz. Hem buradaki çocuklarla, hem burada kalan insanlarla görüşme fırsatımız oldu. Bu noktada şunu söylemek lazım, hakikaten devletimiz, tüm imkanlarıyla, vatandaşlarımızın katkılarıyla depremzedelere olabildiğince en üst düzeyde hizmet verilmeye çalışılıyor. Burada gönüllü olarak görev yapan tüm arkadaşlarımıza, devlet memurlarımıza herkese teşekkür borcumuz var. Bunlar burada hepimiz adına, Kütahya'mız adına hizmet veriyorlar. Bu oldukça uzun bir süreç olacak. Bu noktada hepimizin üzerine düşen şeyler olacak. Hep beraber inşallah ülkemiz ve milletimiz adına bu felaketin ardından yaraları saracağız."

Kütahyalıların deprem sonrası önemli bir sınav verdiğinin altını çizen Önsay, ''Ülke genelinde yapılan bütün çalışmalar içerisinde partimizin teşkilatımızla yan yana olan insanların bu süreçte gönüllü olarak ortaya koydukları efor, gayret her türlü takdirin üzerindedir. Ben teşkilatımda görev alan tüm arkadaşlarıma, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarına, yönetim kurulu üyelerime teşekkür etmek istiyorum. Kütahya olarak hem kendi teşkilatımız anlamında, hem de Kütahya'daki tüm unsurlarla beraber çok önemli bir imtihanı başarıyla verdiğimizi düşünüyorum. Çünkü depremin olduğu Pazartesi ve Salı'dan itibaren Kütahya'dan resmi olarak görevlendirilen Hatay'da göreve başlayan insan sayısı bin 800. Bunlar resmi görevliler. Bunun dışında en az onun kadar, daha fazla sayıda Kütahyalı gönüllü olarak görev yaptı ve halen görev yapmaya devam ediyor. Bunlar bizim şehrimiz adına bizim kendi tabiatımız, fıtratımız, karakterimiz adına önemli dışa vurumlar. İnşallah Mevlam birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Mevlam birlik beraberliğimizi daim eylesin, bize böyle felaketleri yaşatmasın inşallah.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.