Kurşun kalemlerdeki bu beyaz kısmının bir amacı varmış!

Özellikle okul çağındaki öğrencilerin en sık kullandığı kalem türlerinden biri olan kurşun kalemlerin özel bir teknik ile üretildiği çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Kurşun kalemin beyaz kısmının önemli bir amacı olduğu ortaya çıktı.
Kurşun kalemlerdeki bu beyaz kısmının bir amacı varmış!

Öğrencilerin elinden düşmeyen, bunun yanı sıra ofislerde de sık sık tercih edilen kurşun kalemler hem kullanımının çok rahat hem de parmaklarla daha rahat kavranabilmesi ile tercih ediliyor.

Öğrenciler ya da çalışanlar kalemle çalışırken çok fazla dikkat edemiyor ama kurşun kalemlerinin tepe kısmında bulunan beyaz çizginin de bir amacı var! Çoğu kişi gördüğünde o çizginin beyaz bir desen olduğuna neredeyse emin olur. Ancak gerçek çok daha başkan.

BEYAZ KISMIN BİR AMACI VAR

Kurşun kalemlerde bulunan bu beyaz çizginin bir amacı var. Beyaz kısım genel olarak kurşun kalem ucunun takıldığı ve kalemin iç mekanizmasına destek veren bir mekanizmayı kapsar. Bunun yanı sıra kurşun kalemler, kullanıcılarının kalemi daha rahat kavraması sebebi ile özel olarak üretilmektedir.

ESTETİK AMAÇLI DA OLABİLİYOR

Görüntü olarak destek verdiğini söyleyenler aslında çok da yanılmıyor. Kalemin uç konduğu kısmının yanı sıra kurşun kalemlerdeki o beyazlık göze de hitap ediyor. Bazı markalar bu beyaz kısma logolarını koyarak, kullanıcıların dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

NEDEN KURŞUN KALEM KULLANILMALI?

Okullarda öğrenciler uçlu kalem ile kurşun kalem arasında tercih yapmakta zorlanabiliyor. Kurşun kalem kullanmanın pek çok avantajı var. Her şeyden önce bir hata yapıldığında geri dönülmesi tükenmez kalemlere göre çok daha kolay. Bunun yanı sıra elektriği iletebilme özellikleri olan kurşun kalemlerin kullanımları ve kavranmaları da son derece kolay!