Kurban bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor?

Üç aylara girilmesinin ardından pek çok kişi ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ederken ramazan bayramına kısa günler kaldı.
Kurban bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor?

2023 yılına giriş yapmamızın ardından bayramlar milyonların merak konusu oldu. Özellikle de yaklaşmakta olan Kurban bayramının hangi günlere denk geldiği birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ederken detaylar dikkat çekti. Peki Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? Kurban Bayramı ne zaman? İşte tüm detaylar...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2023 yılına ait bayram ve özel günler milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya devam ederken arama motorları üzerinde özellikle de kurban bayramına ait araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Kurban bayramının bu sene ne zaman başlayacağı hem de bayram tatillerinin bu sene hangi günlere denk geldiği vatandaşlar tarafından merak edilirken birçok kişi konuya ait araştırmalarını yapmakta.

Üç aylara girilmesinin ardından pek çok kişi ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ederken ramazan bayramına kısa günler kaldı. Ramazan bayramına sayılı günler kala birçok kişi ramazan bayramının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Ramazan bayramının bu ay hangi günlere denk geleceği ve kaç gün süreceği merak edilen konular arasında yerini almaya devam ederken detaylar oldukça dikkat çekti. 

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN SÜRECEK?

2023 yılına ait dini takvime baktığımız zaman Ramazan bayramı bu sene Haziran ayının son günlerine denk geliyor. Bu sene 27 Haziran Salı günü arefe günü başlarken Kurban Bayramı’nın ilk günü 28 Haziran Çarşamba günü olacak. Çalışan kişiler için arefe günü yarım gün olurken, bayram tatili 27 Haziran Salı günü öğleden sonra başlayacak. 2023 yılında kurban bayramı 5 gün sürecek. arefe 27 Haziran Salı günü başlayan bayram, 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.