Kulis bilgisi geldi! 2023 seçim tarihi kesinleşti

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrasında seçim tartışmaları yapılırken tarihler ile ilgili de net açıklama geldi.
Kulis bilgisi geldi! 2023 seçim tarihi kesinleşti

Kulis bilgisi geldi! 2023 seçim tarihi kesinleşti - Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrasında seçim tartışmaları yapılırken tarihler ile ilgili de net açıklama geldi. Buna göre ise Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrası seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusu tartışmaların hedefinde olurken fitili ise TBMM eski başkanı Bülent Arınç yakmıştı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ile seçimlerin ertelenmesinin acil gereksinim olduğunu ifade eden Bülent Arınç'da bu ortamda seçimlerin gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti. Gelen bu açıklamalara muhalefet kanadından büyük tepkiler gelen Bülent Arınç'ın sonrasnda canlı yayına da katılım sağlarken seçimlerin ertelenmesinin altını çizerek konuşmuştu.

Yaşanan bu konuda ki tartışmarın devam ettiği ifade edilirken hükümete yakın bir gazetecinin de Ahmet Hakan tarafından son dakika açıklaması geldiği belirtildi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugün yazmış olduğu yazısında seçimlere dair son dakika kulis bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. 

Ahmet Hakan tarafından kaleme alınan yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin zamanında yapılmasını istediğini söyledi. Yazı içeriğinde de yer alan "Gelen haberlere göre" diyerek yazısındaseçimlerle ilgili aldığı son kulisi açıklayan Ahmet Hakan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bırakın seçimin 18 Haziran’a ertelenmesini, 14 Mayıs’ta yapılmasını istiyormuş" dedi.