KPSS ve tecrübe şartı yok! İŞKUR o illerde 45 binden fazla TYP personel alımı yapacak!

İŞKUR tarafından yapılan son duyuru ile birlikte TYP personel alımlarının yapılacağı öğrenildi. Başvuru şartı ve detaylar belli oldu.
KPSS ve tecrübe şartı yok! İŞKUR o illerde 45 binden fazla TYP personel alımı yapacak!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından daha önce de duyurulan TYP personellerine ihtiyacın arttığı öğrenildi. Daha öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda 20 bin personel alımının yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından deprem felaketinin de yaşanması ile birlikte acil durum, salgın gibi yerlerde okulda temizlik ile ilgilenmeleri amacı ile personel alımlarının artırılacağı öğrenildi. İŞKUR tarafından yayımlanan ve yayımlanacak olan personel alımlarına göre başvuru yapılabileceği öğrenildi. Tüm bunların yanı sıra ise başvuru şartları ve detaylar da oldukça merak edildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Yayımlanan son ilan ile birlikte pek çok kişi tarafından TYP personel alımları için kişiler için başvuru şartları ve detayları şu şekilde verildi; 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK? 

Bakanlıklar tarafından özellikle de deprem sonrasında artırılan personel sayılarının ardından başvuru şartlarının yanı sıra kişiler tarafından ne kadar maaş verileceği konusu da merak edilmeye başlandı. Yapılan açıklamalara göre kişilerin alacakları maaşların asgari ücrete göre belirleneceği öğrenildi. Son olarak Ocak ayında yapılan asgari ücret zammının hemen ardından asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı kadar ücretin verileceği öğrenildi. Bu nedenle de kişilerin İŞKUR şubelerinden, internet sitesinden ya da ALO 170 üzerinden yapılabileceği öğrenildi. Bu nedenle de konu hakkında yapılan açıklamalara göre kişilerin yakın zamanda yapılması beklenen alımlar için kişilerin başvuruları bir an önce sağlaması gerektiği öğrenildi. 

Başvuru yapmak isteyen kişilerin ise İŞKUR internet sitesi üzerinden girişlerinin sağlanarak bu noktada yayımlanan ve yayımlanacak olan ilanlara ulaşılabileceği öğrenildi.