Kızılcasöğüt Beldesinde CHP pankartına saldırı

Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde CHP Belde Örgütü tarafından asılan pankartın kimliği belirsiz şahıslarca indirildiği iddia edildi.

GÜNCEL 12.08.2022, 16:35

Kızılcasöğüt Beldesinde CHP pankartına saldırı

Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde CHP Belde Örgütü tarafından asılan pankartın kimliği belirsiz şahıslarca indirildiği iddia edildi.

GÜNCEL 12.08.2022, 16:35
Kızılcasöğüt Beldesinde CHP pankartına saldırı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Uşak İl Başkanı Dr. Ali Karaoba, olayı bir provokasyon girişimi olarak değerlendirdi ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yaptıkları araştırmada belde örgütünün balkonundaki pankartın 2 kişi tarafından indirildiğini öğrendiklerini belirten Karaoba; “ Banaz Kızılcasöğüt Beldemizde Belde Örgütü binasına asılı olan; “SINIR NAMUSTUR” pankartı muhtemel iki kişi tarafından indirilmiş. Bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kamera görüntüleri incelenip gereken yapılacaktır” dedi.

Aynı pankartı, tekrar belde binamıza astıklarını belirten Karaoba; “Yüz defada indirseler tekrar asarız. “Sınır Namustur” sözünün nesinden rahatsız oldular? anlamıyorum.

Herkes elini kolunu sallayarak ülkemize çok rahat giriyor. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Çalışmaya devam edeceğiz Asla yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz

Çok lafa gerek yok. “Sınır Namustur” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Yorumlar (1)
Uşaklı 8 ay önce
Öncelikle hadisede bir kasıt varsa faillerini kınıyorum, pankart indirmekle bir yere varamazsınız lakin bişey dikkatimi çekti: Arkadaşlarımızın balkondan verdikleri pozda yaptıkları işaret her ne kadar "Victory" yani "zafer" işareti olsa da ülkemizde pkk hainleri tarafından kullanılarak onların sembolü haline gelmiştir ve bu arkadaşların bunu bilmemeleri mümkün değildir. Bu işaretle yaptıkları eylemi görsel olarak kabul edilebilir bulmuyor, herkese iyi günler diliyorum.