Kızılay Başkanı Kınık'tan istifa sorusuna yanıt!

44 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine ve 100 bin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili kamuoyu gündemine bomba gibi düşen bir konu ortaya çıkmıştı.
Kızılay Başkanı Kınık'tan istifa sorusuna yanıt!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden etkilenen çevre 10 ilde binlerce bina yıkılmış ve 44 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetmişti. Deprem bölgesine birçok yardım giderken depremin 3. gününde AHBAP'a çadır satmasıyla gündeme gelen  Kızılay Başkanı Kerem Kınık sosyal medya üzerinden kendisine gelen 'istifa' tepkileri karşısında sorulan soruya yanıt verdi. 

KEREM KINIK YANITLADI!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin 3. gününde Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP'a çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık sosyal medya üzerinden kendisinin istifa etmesi gerektiğini söyleyen kişilere yanıt vererek "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem" ifadesini kullandı.

44 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine ve 100 bin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan, asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili kamuoyu gündemine bomba gibi düşen bir konu ortaya çıkmıştı. AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent Kızılay'dan depremin 3. gününde çadır satın aldıklarını dile getirmişti. Haluk Levent'in açıklamasının ardından tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyürken 'istifa' çağrısında bulunulan Kızılay Başkanı Kerem Kınık Haluk Levent'in iddialarını "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz" sözleriyle doğrulamıştı. 

'İSTİFA' SORUSUNA YANIT GELDİ!

Hande Fırat'a konuşan Kınık, "Vicdanının rahat olup olmadığını, istifa edip etmeyeceği" sorusuna yanıt vererek "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem" ifadeleri ile yanıt verdi. Gündem damga vuran konu hakkında sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.