Kitap kurtları yazarlarla buluşuyor

Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Türkçe öğretmeni Duygu Yılmaz’ın proje ortağı olduğu “Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor” e Twinning projesi ile bu süreçte teknoloji ile kitap okuma alışkanlığını birleştirerek ortaya çok güzel ürünler çıkarıyor. Böylece öğrenciler, salgın döneminin olumsuz etkilerinden bir nebze olsun kurtulup süreci verimli bir şekilde geçiriyor.
Kitap kurtları yazarlarla buluşuyor

“Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor” eTwinning projesinde öğrenciler her ay okudukları kitapların yazarlarıyla Zoom üzerinden çevrim içi söyleşilerde buluşuyorlar.

2020 Eylül ayından beri devam eden projede öğrenciler şu ana kadar yirmi iki yeni kitap okuyup on dört farklı yazarla tanışma fırsatı buldular. Farklı illerden arkadaşlarıyla kitapları okuyup iş birliği içinde web  2.0 araçlarını kullanarak kitaplar üzerine etkinlikler yaptılar. 2021 yılının Mayıs ayında sonlanacak olan projede öğrenciler dört farklı yazar ile daha tanışıp sekiz yeni kitap daha okuyacaklar.ü

Âşıklar şehri Uşak’ı Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulunun temsil ettiği proje; Ankara, Antalya, Bursa, Konya, Sivas, Eskişehir, Rize şehirlerinde yer alan on farklı okul ile yürütülüyor.

Bu süreçte;  öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı geliştirmeleri, aynı kitabı okuyan farklı illerden akranları ile tanışıp kitaplar üzerine iş birlikçi nitelikli çalışmalar ortaya koymaları ve birçok yazarla tanışıp merak ettikleri sorulara cevaplar bulmaları projenin önemli kazanımları olarak dikkat çekti.


 

(SALİH KILINÇ/ HABER)

İlgili Haberler