Kerem Kınık Kızılay'dan istifa edeceği iddialarına yanıt verdi

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Kızılay'ın afet döneminde Ahbap'a çadır satmasını konuşurken eleştiri okları başkan Kerem Kınık'a çevrildi.
Kerem Kınık Kızılay'dan istifa edeceği iddialarına yanıt verdi

Kerem Kınık Kızılay'dan istifa edeceği iddialarına yanıt verdi - Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Kızılay'ın afet döneminde Ahbap'a çadır satmasını konuşurken eleştiri okları başkan Kerem Kınık'a çevrildi. Deprem gününde Ahbap'a çadır satma olayı sonrası istifa eden ve sosyal medyada çokça konuşulan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifa edip etmeyeceğine yönelik sorulara da yanıt geldi.

Hükümete olan yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat'a açıklamalarda bulunan Kızılay başkanı Kerem Kınık, "Depolarda çadir görüntüsü gerçek mi?" sorusuna yanıt verdi. Kınık, o görüntülerin gerçek olmadığını söyleyerek, "Gerçek değil. O görüntüler Trakya depolarından yükleme yapılmadan önce çekilmiş. Depoların son halini yani bomboş olduğunu sosyal medya hesabımdan paylaştım" ifadelerini kullandı.

Kerem Kınık çadır satma olayı ile ilgili çok fazla tepki toplarken, "Kızılay’a bağlı ve derneğin de satın aldığı şirket, çadır satmak zorunda. Çadır üretiminin bir maliyeti var. Bu maliyeti karşılamak zorundayız. Biz bir derneğiz. Aksi halde kamu zararı olur" dedi ve satılan çadırların parası ile ne yapıldığını söyleyerek, "Derneğin satın aldığı çadırların parası ile de yeni çadırlar üretiliyor. Kızılay Çadır ve Tekstil şu an tam kapasite çalışarak günde yaklaşık bin çadır üretiyor ve üretilen her çadır AFAD’a gidiyor. Şu an depolarımızda sıfır çadır var" ifadelerini kullandı. 

KEREM KINIK İSTİFA EDECEK Mİ?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık tarafından gelen son dakika açıklamalarında istifa iddialarına da yanıt verdi. Kınık, "Vicdanının rahat olup olmadığını, istifa edip etmeyeceği" sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem" açıklamasında bulundu.