Kentsel dönüşüm bölgesindeki yeşil alana otel mi yapılacak?

Geçtiğimiz hafta Hacıkadem Çamlığı'nın bir bölümünün imara açılacağı ve büyük bir yeşil alanın yok olacağı tartışmaları bitmeden, kentsel dönüşüm alanında yaklaşık 12 bin metrekarelik bir yeşil alanın imara açılacağı iddia edildi.
Kentsel dönüşüm bölgesindeki yeşil alana otel mi yapılacak?

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, kentsel dönüşüm alanına giderek imara açıldığını iddia ettiği alanda açıklamalarda bulundu. Savaş, kentsel dönüşüm alanında buluna yaklaşık 12 bin metrekarelik alanın bölgedeki ev ve işyerleri pazarlanırken yeşil alan olarak gösterildiğini, ancak mevcut Uşak Belediyesi tarafından büyük bir otel yapılmak üzere imar alanına dönüştürüldüğünü kaydetti.

Savaş’ın açıklamaları şöyle:

“Şu an kentsel dönüşüm alanı içersinde üzerinde bulunduğum boş arazi imar planlarında yeşil alan olarak görünmektedir.

Bir yıl öncesine kadar dönemin AKP’li Belediye Başkanı Nurullah Cahan zamanında yeşil alan olarak duyurulan ve bilboardlarda sergilenen yaklaşık 4 futbol sahası büyüklüğündeki bu alan, şimdiki belediye yönetimi tarafından imara açılmış ve otel inşaat alanı haline getirilmiştir.

Bu alanın imara açıldığı da Uşak Belediyesi internet sitesinde yayınlanmıştır. Kentsel dönüşüm alanında toplu konutlar ve işyerleri satılırken vatandaşlara yaklaşık 12 bin metrekarelik alan yeşil alan diye taahhüt edilmiştir.

Konuyu kentsel dönüşüm alanında bulunan vatandaşlarla görüşüp istişare ettikten sonra Uşak belediyesi nazarında girişimlerde bulunup imara açılan bu alanın yeniden yeşil alan olması için girişimlerde bulunacağız”