Kayseri depreminin ardından Valilik açıklama yaptı!

Bu sabah saatlerinde meydana gelen Kayseri depreminin ardından Kayseri Valisi şehrin genel durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Kayseri depreminin ardından Valilik açıklama yaptı!

Özellikle de son birkaç gündür Kayseri ilinde sık sık depremler meydana gelmeye başladı. Durum bu şekilde iken bu depremlerden herhangi bir şekilde binaların zarar görüp görmediği, şehrin son durumu merak konusu haline geldi. Bu sabah saat 05.28'de de oldukça büyük bir depremin meydana geldiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre 4.8 büyüklüğündeki bu deprem sabah saatlerinde şehirde büyük bir panik ve korkunun yaşanmasına neden oldu. Şehirde pek çok vatandaşın büyük bir panik halinde dışarıya çıktığı, sallantıların durduğundan emin olduktan sonra da evlerine pek çok kişi geri döndü. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzede vatandaşların da en çok göç ettiği illerden biri olan Kayseri'de bu şekilde depremlerin peş peşe yaşanması korkuturken Kayseri Valiliği tarafından konu hakkında açıklama geldi. 

KAYSERİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI! 

Yaşanan depremin şehirde herhangi bir hasar meydana getirmediğini belirten Valilik, "10.03.2023 tarih, saat 05.28’de merkez üssü Hacılar ilçemiz Karpuzsekisi mevkisinde 4.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk bildiriminde bulunulmadı. Ekiplerimiz saha kontrol çalışmalarına yönlendirildi. Geçmiş olsun" şeklinde ifadelere yer verdi. 

Bununla birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "İlk belirlemelere göre merkez üssü Hacılar olan 4.8 şiddetinde bir deprem yaşadık. İlk bilgilere göre olumsuz bir durumumuz yok. Ekiplerimiz sahada, teyakkuz halinde. Lütfen resmî açıklamalara itibar edelim. Rabbim tüm afetlerden bizleri korusun" diyerek şehrin genel durumu hakkında vatandaşları bilgilendirdi. AFAD tarafından da şehirde taramaların ve incelemelerin devam ettiği yönünde açıklamalar geldi.