Kaymakam Cambekli; Polis korkusundan maske takacaksınız hiç takmayın”

Sivaslı kaymakamı Semih Cambekli, işyerlerinin faaliyete geçmesi nedeni ilçedeki lokanta, restoran ve kahveci esnafını uyardı.
Kaymakam Cambekli; Polis korkusundan maske takacaksınız hiç takmayın”

İlçe Kaymakamı Semih Cambekli Belediye Başkanı Hürriyet Şafak,  İlçe Jandarma Bölük Komutanı Halil İbrahim Akpınar,  İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Uysal ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tuncer Teke ilçedeki lokantacı esnafları ve kıraathane ile Cafe sahipleri ile yeni normalleşme hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Semih Cambekli; “Sivaslı kaymakamlığı  olarak hiç ödün vermeden pandemi kısıtlamalarını uyguladık. İlçemizde 28 Ocak tarihinden 1 Mart tarihine kadar hiç vaka görülmedi. Geçtiğimiz Pazar günü bir vakamız yoktu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye haritasında Uşak’ın durumunu hepiniz gördünüz. Uşak batıda tek mavi yer oldu. Demek ki doğru bir iş yapmışız.

İşyerleriniz sizin ekmek tekneniz. Buradan evinize ekmek götürüyorsunuz. İnsanlara iş veriyorsunuz. Bu durumunuzu korumak için kurallara ve kısıtlamalara sizlerin benden daha çok sahip çıkmanız gerekir. Uşak’ın hep mavi kalması için rehavete kapılmadan önlemelere uymalısınız.

Biz burada restoranları denetlenecek yerler olarak görmüyoruz. Kendi kendinizi denetlemek zorundasınız. Çalışanlarınıza maske takmasını biz söylemeyeceğiz. Polis zoru ile takacaksa hiç takmasın daha iyi.

Bugün geldiğimiz nokta bir buçuk ay önce aldığımız tedbirler sonucudur. Bugün sizlerin işyerlerini açarken aldıkları tedbirlerin sonucunu 10-15 gün sonra göreceğiz. Rehavete kapılırsak, mavi nokta kızarır ve başa döneriz. O dönemin sıkıntıısnı en çok sizler çektiniz.

Şu an gelinen nokta bizim için bir nimet. Vaka artışı olursa yine kapanacak. Bu nimetin kıymetini bilirsek sıkıntı çekmeyiz” dedi.

“MASKE TAKMAYAN İHANET İÇERİSİNDEDİR”

Cambekli, “Çalışanlarınıza maske taktıracaksınız. Müşteri maske takmayı unutmuştur. Yemek yemek için çıkarmak zorunda kalmıştır. Bunu tolere edebilirim. Ama lokanta kahvehane çalışanı, işyeri sahibi takmazsa buna hiç tolerans göstermem. Çünkü o kişi, işine ihanet etmiştir, topluma ihanet etmiştir. Esnaf arkadaşına ihanet etmiştir.

Aşılama çalışmalarımız hızla devam etmektedir. 2bin 400 seviyelerine geldik. İlçemizde bugüne kadar  ilçemizde pozitif vaka sayısı bin 200 kişi kadar olmuştur. Yani İlçemizin yüzde 20’si virüse yakalanmıştır.

Önümüzde mayıs ve Haziran ayına kadar 2 ayı aşkın kritik bir süre vardır. Çok dikkatli olmalıyız. Dikkat edelim ki herkes ekmeğini kazanabilsin” dedi.

Kaymakam Cambekli, daha sonra esnafla sohbet ederek sorularını cevapladı.

(SALİH KILINÇ/ HABER)