Katar kapılarını Türk işçilere araladı! Ayda 2 bin dolar maaş ile yurt dışında çalışma imkanı duyuruldu!

Yurt dışında yüksek maaş ile çalışmak isteyen kişiler için Katar tarafından son duyuru ile birlikte işçi alımlarına başlandığı öğrenildi.
Katar kapılarını Türk işçilere araladı! Ayda 2 bin dolar maaş ile yurt dışında çalışma imkanı duyuruldu!

Bu sene iş arayan vatandaşlar için Katar'dan son dakika iş müjdesi geldi. Yüksek maaş ile yurt dışında hem çalışıp hem de yaşamak isteyen vatandaşlar için yapılan duyurulara göre 2023 yılı içerisinde işçi alım ilanlarının duyurulmasının beklendiği öğrenildi. Hem vasıflı hem de vasıfsız işçi kadrolarının açılacağının bilgisinin gelmesi ile birlikte kişilerin başvuru sürecinde neler ile karşılayacağı konusunda da bilgilendirmeler yapıldı.

AYDA 2 BİN DOLAR MAAŞLA ALIMLAR BAŞLIYOR!

İşverenler tarafından yayımlanması beklenen yurt dışı işçi alım ilanlarına göre kadrolara göre değişiklik göstermesi ile birlikte farklı birimlerde ve tutarlarda maaş ile ödeme yapılmasının beklendiği öğrenildi. Özellikle de dolar üzerinden maaş veren firmaların sayısının yüksek olduğu bilinen Katar için kişilerin başvuru yapabilecekleri inşaat, turizm, aşçılık gibi pek çok alanın olduğu ifade edildi. Başvuru konusunda merak edilenlerin artması nedeni ile nasıl başvuru yapılabileceği merak konusu oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İş başvurusu için talebin en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Katar için yapılan açıklamalara göre kişilerin burada işe başlayabilmesi için belli başlı şartları sağlaması gerektiği ifade edildi. Bu şartların işverenler tarafından yayımlanacak olan ilanlara göre değişiklik gösterebileceğinin açıklanmasının ardından genel anlamda başvuru pek çok vasıflı ve vasıfsız işçi kadrolarına giriş için sağlanması gereken başvuru şartları şu şekilde verildi;

  • Temel düzeyde olsa dahi İngilizce bilmek,
  • Özellikle Ortadoğu ülkelerinde daha kolay bir şekilde iş bulabilmek için Arapça bilmek,
  • Pasaport ve çalışma izni gibi belgelerin tam olması,
  • Her türlü iklim koşullarına uygun yaşayabilmek şartlarını sağlaması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kişilerin başvuru yapabilmesi için öncelikle Katar'da yer alan işverenler tarafından ilanların yayımlanması gerekmektedir. Bu ilanların ne zaman yayımlanacağı konusunda merak edilenlerin artması ile birlikte edinilen bilgilere göre 2023 senesi içinde Türk işçiler için ilanların yayımlanmasının beklendiği konuşulmaya başlandı. Bu süreç içerisinde yurt dışı ile Türkiye arasında işe alımlar konusunda uluslararası bağlantı sağlayan işe alım sitelerinden ilanların takip edilebileceği ifade edildi. Özellikle de yaz ayının yaklaşması nedeni ile kişilerin bu sektörlere girebilmesi adına ilanları yakından takip etmesi gerektiği önerildi.