Karantinanın Tarihe Karışacağı Tarih Belli Oldu

Uzun bir süredir hayatımızda yer alan koronavirüs, karantina uygulamasını da beraberinde getirdi. Tüm dünyanın merak ettiği karantinanın ne zaman biteceği sorusunun yanıtını ise Uğur Şahin verdi.
Karantinanın Tarihe Karışacağı Tarih Belli Oldu

BioNTech’in Kurucusu Tarih Verdi

2020 yılının Mart ayından beri Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını ile küresel ölçekte mücadele etmekteyiz. Bu doğrultuda önemli adımlar atılmış durumda. Hatırlanacağı üzere gelinen son aşamada ülkelerde koronavirüs aşısı uygulaması da başladı.

Covid-19 virüsünün hayatımıza girmesinin ardından tam olarak 1 yıl geçti. Bu doğrultuda pek çok alışkanlığımızı değiştirmek durumunda kaldık. Bunlardan bir tanesi de bireylerin sosyal hayatı oldu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında geliştirilen ilaç ve aşıların dışında, ülkelerde en sık kullanılan yöntemlerden biri de karantina uygulaması oldu.

Koronavirüs karantina uygulaması, diğer karantina uygulamalarından farklı olarak yalnızca hastaları değil, tüm vatandaşları kapsayan nitelikte. Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de bu doğrultuda dönem dönem sokağa çıkma yasakları uygulandı. Halen hafta içi ve hafta sonu tüm yurtta akşam 21.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı mevcut. Bazı illerimizde ise Pazar günleri de sokağa çıkmak yasak. Benzeri durum, diğer ülkelerde de uygulanmakta.

Eylül Ayında Karantina Tarih Oluyor

Yaz aylarının gelmeye başlaması ile birlikte herkes karantinaya ihtiyaç kalmayacak günleri konuşmaya başladı. Konuya dair en ciddi açıklama ise Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin’den geldi. Prof. Dr. Uğur Şahin yaptığı açıklamada aşının önemine değindi ve aşılama çalışmalarına hız verilmesi durumunda 2021 yılı Eylül ayı itibari ile karantina uygulamasına gerek kalınmayacağını da belirtti.

Bilindiği gibi BioNTech tüm dünyada bilinen, ilaç ve aşı üretimi noktasında dünyanın öncü şirketleri arasında yer alıyor. BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, sürecin geçici olduğu konusunda iyimser bir yaklaşımda bulundu.

Almanya’da şu anda halkın yüzde 70’inin aşılandığını belirten Şahin, bu sayede virüsün yakın gelecekte bir sorun olmaktan çıkacağını vurguladı. Uğur Şahin Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamalarda çok yakın bir zamanda Avrupa’nın pek çok ülkesi ve ABD’de Covid-19 salgını devam etse bile insanları tehdit eden bir hale gelmeyeceğini iletti.