Karakuyu Köyünde ağaç bayramı

Uşak Merkez İlçeye bağlı Karakuyu Köyü mezarlığına 250 çam fidanı dikildi.
Karakuyu Köyünde ağaç bayramı

Köylüler, kadın ve çocuklarla birlikte, bir hayırseverin temin ettiği çam fidelerini mezarlığa dikti.

Ağaç dikme faaliyetine Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği (UTKGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri de katılarak ağaç dikti.

Ağaç dikme faaliyeti sırasında annesi merhume Cemile Özkan adına hayır yemeği yaptıran Veteriner Hekim Nafiz Özkan’ın evlere servis yaparak yemek dağıtması da etkinliğe renk kattı.

Köy Muhtarı Ferhat Filiz; “Manisa’nın Turgutlu İlçesinde yaşayan bir köylümüz, bize 250 adet çam fidanı hediye etti. Bizde köyümüzün mezarlığına dikmeye karar verdik. Köyümüzde hiç koranavirüs olayı yok. Ancak biz yine de pandemi kurallarına uygun bir şekilde hareket etmeye özen gösterdik. Ağaç dikme faaliyetlerimiz devam edecek. Köyümüze gelerek faaliyetimize katılan UTKGD Başkanı Sayın Mehmet Keyvanoğlu ve tüm üyelerine de teşekkür ederiz” dedi.

UTKGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keyvanoğlu da yaptığı açıklamada; “Başta Karakuyu Köyü Muhtarı Sayın Ferhat Filiz ve bu işin önderlerinden veteriner Hekim Sayın Nafiz Özkan’a yaptıkları bu güzel etkinlikten dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Derneğimizi de etkinliklerine davet etme inceliğini gösterdiler. Davetleri üzerine köye geldik.

Günümüzde yaşadığımız olumsuz iklim değişikliğinin tek çaresi bol bol ağaç dikmek olarak görülüyor. Karakuyu köylülerin bu girişiminin tüm köylere yayılmasını diliyorum” dedi.

İKİ OĞLUNU DA KAZADA YİTİRDİ

Karakuyu köyüne 250 çam fidanı bağışlayan Manisa’nın Turgutlu İlçesinde yaşayan işadamı Mustafa Gökoğlan’ın çok hazin bir öyküsü var.

Karauyu Köyüne komşu Üç Kuyular Köyünden olan Mustafa Gökoğlan 58 yıl önce Manisa’nın Turgutlu ilçesine yerleşir. İşleri iyi gider ve saygın bir işadamı olur.

Herşey yolunda giderken 20 Haziran 2020 tarihinde meydana gelen bir trafik kazasında; Turgutlu ilçesinde oto boyacılığı yapan Serkan Gökoğlan (48) ve Olimpiyat uzmanı olan Gökhan Gökoğlan (39) yaşamını yitirir.

Oğullarını köyü Üçkuyular Köyünde toprağa veren acılı baba mezarı güzelleştirmek ve yenilemek için ağaç fideleri dikmek ister.

Köylülerin istememesi üzerine aldığı 250 fide çamı komşu Karakuyu köyüne hediye eder.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler