Karabük Üniversitesi olayı nedir? Karabük Üniversitesi'nde ne oldu?

Karabük Üniversitesi ile ilgili olaylar son dönemlerde sosyal medyada gündem oldu. Üniversite öğrencileri sosyal medya üzerinden yaptığı itirafla gündem olurken, arama motorları üzerinden Karabük Üniversitesi olayı nedir? sorusu araştırılıyor.
Karabük Üniversitesi olayı nedir? Karabük Üniversitesi'nde ne oldu?

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı itiraflar herkesi şoke etti. Nijeryalı öğrencilerle korunmadan ilişkiye girdiklerini itiraf eden öğrenciler HIV, AIDS ve HPV gibi cinsel yolla bulaşan hastalık kaptıklarını söyledi. Peki, Karabük Üniversitesi olayı nedir? Karabük Üniversitesi’nde ne oldu?

Üniversitenin itiraf sayfasında paylaşılan bir gönderi tüm Türkiye’yi şoke etti. Bir itiraf sayfasında kız öğrencinin Afrikalı bir öğrenci ile korunmasız ilişkiye girdiğini ve hastalık kaptığını itiraf etti. Bu itiraf sonrasında üniversiteden pek çok kişi aynı olayla ilgili benzer itiraflarda bulununca konu kısa süre içerisinde TT oldu.

İTİRAFLARIN ARTI ARKASI KESİLMEDİ

Üniversitenin itiraf sayfası öğrenciler HIV, AIDS ve HPV gibi hastalık kaptığını peş peşe itiraf etmeye başladı. Durum sıklaşmaya devam edince sayfanın sahibi olan yönetici bu tür paylaşımlara artık devam etmeyeceğini belirterek, “Arkadaşlar malum konuyla ilgili itiraflar ardı arkası kesilmiyor. Bu tür paylaşımlara devam etmiyorum fakat ciddi manada sürekli mesaj alıyorum. Herkes kendi aklıyla sağlığına dikkat etsin demekten başka yapabileceğim bir şey yok. İyi akşamlar" dedi.

HIV, AIDS VE HPV BELİRTİLERİ NEDİR?

Yaşanan bu olay sonrasında pek çok kişi arama motorları üzerinden HIV, AIDS, HPV belirtilerini araştırmaya başladı. Genel olarak belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz:

HIV: En temel belirtileri yorgunluk ve ateştir. Çoğu zaman virüs yıllarca belirti göstermeden vücutta saklanabilir. Kas ağrısı, titreme, boğaz ağrısı, gece terlemesi gibi belirtiler de HIV belirtileri arasındadır.

HPV: en temel belirtisi genital bölgede görülen siğillerdir. El, ayak ve yüz bölgelerinde de siğiller görülebilir.

AIDS: AIDS başlangıcı kişide genel olarak yorgunluk, halsizlik ve aralıklı ishal olarak görülebilir. Sık sık hastalanma, ağız içinde beyaz yaralar, vücudun farklı bölgelerinde pembe, mor ve kırmızı renkli lekeler ve solunum zorluğu gibi belirtiler olabilir.