Kar yağışı Uşak’ta çileye dönüştü!

Uşak’ta gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kentin birçok noktasında trafik durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı altında okullara giden öğrenci ve veliler, engelliler, okulların kapandığını duyunca geri dönmek zorunda kaldı.
Kar yağışı Uşak’ta çileye dönüştü!

Uşak Valiliği ve Uşak Üniversitesi, kapandığını saat 04.00 sıralarında başlayan kar yağışına rağmen 08.30 da duyurunca geri dönüş çilesi yaşandı. Zaman zaman ufak tefek maddi hasarlı trafik kazaları da yaşandı.

Uşak Belediyesi’nin de saat 08.30 dan sonra yol tuzlama çalışmalarına başlaması da vatandaşın tepkisine neden oldu. Uşak il özel idaresi yetkilileri ise kar yağışının başlamasından itibaren harekete geçerek tüm köy yollarının açık kalmasını sağladılar.

Vatandaş tepki gösterdi

Sabaha karşı 04.00 sıralarında ilimizde başlayan kar yağışına karşı, Uşak İl Özel İdaresi dışındaki kurmaların zamanında harekete geçmemesi ve okulların bir günlük kapandığının geç duyurulması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Küçük çocuklar yoğun kar yağışı nedeni ile velileri ile her şeyden habersiz okullarına gitti. Saat 08.30 sıralarında okulların kapandığı haberi gelince bu kez geri dönüş çilesi başladı. Okul servisleri çocukları bırakıp okuldan ayrılınca çocuklar evlerine yayan dönmek zorunda kaldı.

Uşak Üniversitesi öğrencileri de sınavlar nedeni ile okula giderken üniversitenin tatil olduğunu ya otobüslerde öğrendi ya da okula gidince. Araçlar üniversiteye giden yokuşu çıkamayınca öğrenci ve öğretim üyeleri yokuşu karlara bata çıka yayan geçebildi.

Uşak Belediyesi ise şehir içi ana caddelere tuzlama işine saat 08.00 den sonra başladığı için vatandaşların tepkisine neden oldu. Karda kayganlaşan ve balçık haline gelen zeminde araçlar kayarak birbirine çarptı veya yolda kaldı.

Sınıfı geçen Uşak il Özel idaresi oldu

Uşak İl Özel İdaresi ekipleri ise kar yağışının başladığı 04.00 sıralarında harekete geçerek köy yollarının kapanmaması için gereken önlemleri aldı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgilere göre; akşamdan hazır bekletilen 30 çalışan, 9 greyder ve 4 tuzlama kamyonu, özellikle ana köy grup yollarının açık olması için halen çalışıyor.

Uşak’ın diğer illerle bağlantısını sağlayan kara yollarının da açık olduğu bildirildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)