Kaplumbağa Terbiyecisinin Sırrı’na ilgi büyük oldu

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası 2. Meslek komite katkılarıyla organize edilen ve İzgören Akademi Eğitmeni Umut SAV’ın sunumu ile gerçeklesen "Kaplumbağa Terbiyecisinin Sırrı - Liderlik Semineri’’ UTSO Konferans Salonunda geniş bir katılımla yapıldı.
Kaplumbağa Terbiyecisinin Sırrı’na ilgi büyük oldu

UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş açılış konuşmasında; ‘’ Dünya var olduğundan beri insanlar her zaman bir liderin etrafında toplanmıştır. Toplumlara büyük hizmetler, ancak idealist ve öğrenmeye açık insanların girişim ve liderlikleriyle olmuştur. Yol gösterirken olsun öğretirken olsun yeniliğe ve bilgiye açık olmalıyız. Yönetim anlayışımızı ve içinde olduğumuz günü, bir önceki günden daha ileriye taşıyacak çaba içinde olmalıyız. İnanıyorum ki bugün ki seminerimiz, bizlere düşünme ve sorgulama becerilerini ve bütünü görmeyi sağlayacak bakış acısını kazandıracaktır. Sadece bürokratik işlemler yapan bir kurum olarak değil, kentin ticaretinden sanayisine,  eğitiminden sağlığına kadar her alanda kente fayda sağlamaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimimize, katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

“BAŞARININ SIRRI ÇIRAKLIK KALFALIK VE USTALIK”

Liderlik ve yöneticiliğe ait vasıfların nasıl olması gerektiğini katılımcılarla birlikte canlandırdığı örneklerle anlatarak eğlenceli ve hoş vakit geçirmelerini sağlayan Umut Sav; hayattaki basarinin aşamalarını; cahillik, çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak nitelendirdi. Bu basamakların farkındalık, sabır, azim ve çalışılarak çıkılabileceğini ancak gelinen noktada öğrenilen şeylerin birlikte yol aldığınız kişilerle paylaşılması gerektiğini vurguladı. Eğer iyi birer lider ve yönetici olmak istiyorsanız, önce güven verin, öğreten olmayı tercih edin, hataların yaşanılan zaman içinde sürekli var olduğunu kabullenin. Unutmayın ki; “İnsanlar en çok çırakken vazgeçer ve insanlar en çok ustayken hata yaparlar” dedi.

Eğitmen Sav, Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunu yapan Osman Hamdi Bey’in 1906 ve 1907 yıllarında olmak kaydıyla iki ayrı resim çizdiğini ifade etti. Ayrıntılarda sevgiyi işlediğini ve bir çok anlam taşıyan Kaplumbağa Terbiyecisi’nin insanlara günlük yaşamın sırrına dönük ip uçları verdiğini belirten eğitmen Sav, diyaloglarda empatinin önemine dikkat çekti.