Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün? Diyanet takvimi 2024

Müslüman aleminin en önemli geceleri arasında olan Kadir Gecesi için araştırmalar hız kazandı. İslam camiasının merakla beklediği Kadir Gecesi tarihi belli mi? Kadir Gecesi ne zaman eda edilecek? İşte Diyanet takvimi
Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün? Diyanet takvimi 2024

Kur’an-ı Kerim’de de Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade ediliyor. Konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın takvimi bu sebeple sıkça araştırılıyor. Kadir Gecesi tarihi belli mi? Kadir Gecesi ayın kaçında? İşte merak edilenler..

Nisan ayının başına gelmemiz ve Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Kadir Gecesi’nin tarihi merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı merakla beklenen 2024 yılı dini takvimi yayımladı. Buna göre Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geldiği de belli olmuş oldu.

RAMAZAN'IN 27. GECESİ

Aktarılan habere göre Kur’an-ı Kerim’de de bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi’nin Ramazan’ın 27. Gecesine denk geldiği ifade ediliyor. Bu sebeple Kadir Gecesi’nin 5 Nisan Cuma gecesinde eda edileceği ifade ediliyor.

KADİR GECESİ’NDE ORUÇ TUTULUR MU?

5 Nisan gecesine denk gelen Kadir Gecesi’nde oruç tutulup tutulmayacağı da merak ediliyor. Bu konuya ilişki Diyanet İşleri Başkanlığı şu paylaşımı yaptı:

“Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), "Şaban'ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…' der." (İbn Mâce, İkâmetü's-Salat, 191) buyurmuştur”

KADİR GECESİ’NİN ÖNEMİ

İslam dinine göre Kadir Gecesi’nde Kur’an’ın Allah tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gece olarak ifade ediliyor. Tarihi açıdan da bakıldığında Kadir Gecesi’nin Ramazan ayının son günlerine denk geldiği biliniyor.