Kadınlar Günü hangi tarihte, ne zaman kutlanacak?

Mert ayında kutlandığı bilinen Kadınlar Günü için araştırmalar şimdiden başladı. Kadınlar gününün hangi tarihte kutlanacağı merak ediliyor.
Kadınlar Günü hangi tarihte, ne zaman kutlanacak?

Kadınlar Günü hangi tarihte, ne zaman kutlanacak? - Tarihi 1800'lü yıllara dayanan ve dünya çapında çoşkuyla kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi merak ediliyor. Bu özel günü kaçırmak istemeyen bireyler Kadınlar Günü'nün denk geldiği tarihi araştırıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacak günler arasında yer alan Kadınlar Günü ile ilgili meraklı arayış başladı. Bu günü kaçırmak istemeyenler ''Kadınlar Günü ne zaman? 2023 Kadınlar Günü hangi gün?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

KADINLAR GÜNÜ NE ZAMAN? 

Kadınlar Günü her yıl olduğu gibi 8 Mart tarihinde kutlanacak. Bu tarih 2023 yılında ise çarşamba gününe denk geliyor. Dolayısıyla 8 Mart Çarşamba günü Dünya Kadınlar Günü kutlanacak.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olarak bilinir. İnsan hakları na dayanarak kadınlarrdaki siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması olarak anlamlandırılır ve 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını öneren Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg olmuştur. İki kadın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün temsilcisidir. 1921 yılından bu yana Türkiye’de de kutlanan 8 Mart, ilk olarak 1975 yılında yaygınlaşmaya başladı. ABD’nin New York eyaletinde yaşanan yangın felaketinde 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle çeşitli ülkelerde bu günün kadınlara özel bir gün olarak anılması kararı alınmıştı. Ülkelerin kararlarına karşı ise Birleşmiş Milletler 1977 yılında yaptığı oylamadan sonra 8 Mart’ı dünya kadınlarına armağan etti.1977'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 8 Mart, “Kadın Hakları, Uluslararası Barış Günü” olarak kabul edildi. Türkiye ve dünya ülkelerinde çeşitli şekillerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor.