Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Yürüyüş Düzenlendi

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" sebebiyle yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Toprak, müdürlük çalışanları, öğrenciler, ve kadınlar katıldı. Uşak Belediyesi önünden, Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen kalabalık, "Şiddete Son", "Şiddete Göz Yumma" gibi dövizler taşıdı.


Fotoğraf: Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadına Şiddeti Önleme Şube Müdürü Hakan Güzelay

Atatürk Anıtına İl Müdürü Mustafa Toprak tarafından çelenk sunulmasının ardından, Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.  Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadına Şiddeti Önleme Şube Müdürü Hakan Güzelay’ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü tarihçesi hakkında bilgi vermesi ve devletimizin çalışmaları ile az da olsa kadına şiddete karşı olaylarda azalma yaşandığını belirtmesi ile etkinlik sona erdi.

Neden ''25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü?''

25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel'in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesine karar verildi.