Kadın vali Uşaksporlu çıktı

Uşak’ın ilk kadın Valisi Funda Kocabıyık görevine başladı. Kocabıyık, Kendisine Uşak Tarhanası içtiniz mi?” şeklinde soran gazetecilere, “Uşak Tarhanası içmeyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı var mıdır?” diye sordu.
Kadın vali Uşaksporlu çıktı

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2018/202 sayılı kararı ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Uşak Valiliği görevine atanan Vali Funda Kocabıyık, bugün saat 15.00 sıralarında ilimize gelerek  görevine başladı.

Valilik Binası önünde Vali Funda Kocabıyık için bir tören düzenlendi. Kırmızı etek ve siyah ceketi ile Uşakspor renklerinde oldukça şık bir kıyafet seçen Uşak’ın ilk kadın Valisine eşi 26. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili ve Gazeteci Hüseyin Kocabıyık eşlik etti.

Vali Kocabıyık’a yerel kıyafetler içerisinde iki küçük çocuk çiçek sundu. Daha sonra polis tören mangası yeni valiyi selamladı. Protokol ve valilik çalışanları ile tanıştıktan sonra makamına geçen Kocabıyık şu kısa açıklamayı yaptı: “Uşak’ın ilk kadın valisi olmanın kıvancını ve onurunu taşıyorum. “Huzur Şehri”, “İlklerin şehri”, “Altın Diyarı”, Aşıklar Şehri” gibi bir çok güzel unvanı bir arada taşıyan ve hak eden bu güzel şehre daha çok hizmet edebilmek için mesai mevhumu gözetmeksizin hep birlikte çalışacağız.

Eğitim ve öğretimde, sağlıkta, ulaştırmada, sosyal yardımlarda devletimiz tarafından gerçekleştirilen reform niteliğindeki çalışmalarda hiç kimsenin sahipsiz kalmadan faydalanmasını diliyorum. Şehrimizin sorunlarına çözüm ararken, ortak aklı kullanarak sinerji yaratmayı hedefliyorum.

Devam eden projeleri öncelikle bitirmeyi, ilimizin önceliklerini dikkate alarak yeni projeler hazırlamayı arzulamaktayım. Kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini sağlamak birinci önceliğimdir. 

Kamu hizmetlerini etkin, verimli ve suretli bir şekilde sunarken hukuka bağlı kalacağım. İlimizde görev yapan valilierimize değerli hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunar, sağlıklı, huzurlu bir yaşam dilerim.

Şahsımı bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarım. Bize güvenenleri mahcup etmemek için tüm bilgi ve tecrübemle var gücümle çalışacağım. Allah yar ve yardımcımız olsun. Tüm Uşak halkını sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

“UŞAK TARHANASI İÇMEYEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI VAR MIDIR?”

Gazetecilerin Uşak Valisi olarak atandığını öğrendiğinde neler hissettiğini ve Uşak’ı tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Kocabıyık duygularını şöyle dile getirdi: “Uşak’a vali olarak atandığımda çok büyük bir heyecan duydum. Uşak’ın ilk kadın valisi olmak da bu heyecanımı daha da katladı. Evet Uşak’a daha önce gelmiştim ve tanıyordum. Ben müfettiş kökenliyim. Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar tüm illerinde görev yaptım.

Uşak ile ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra var olan projelere bakıp onları nasıl değerlendireceğimize karar vereceğiz.

Uşak, Turizm konusunda çok zengin ama tanınmayan bölgeleri var. İlk olarak bu değerlerini tanıtmayı düşünüyorum. İkinci olarak, kadın istihdamı benim için çok önemlidir. Bir kadın olduğum için; Türk kadınının güçlü, kendi ayakları üzerinde durabilen ama kendi değerlerine de sahip bir şekilde yetiştirilmeleri için gayret edeceğim.”

“Kocabıyık, “Hiç Uşak Tarhanası içtiniz mi?” sorusuna da, “Uşak Tarhanası içtim tabi. Uşak tarhanası içmeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var mı?” şeklinde cevap verdi.

İlgili Haberler