Kadın komutanlar kadına şiddete karşı sahaya indi

Uşak Jandarma Komutanlığına bağlı görev yapan kadın astsubaylar, okulda çarşıda pazarda; “KADINA EL KAL-KA- MAZ” mottosunu anlatıyor ve KADES sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.
Kadın komutanlar kadına şiddete karşı sahaya indi

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ebru Zuhal Turgut ve Jandarma Astsubay Çavuş Gamze Deniz Kalaycı, kadına karşı şiddeti önlemek, KADES uygulaması ve Jandarma Teşkilatını tanıtmak için Uşak’ı karış karış dolaşıyor.

Uşak İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle. Mücadele ve Çocuk Amirliği kısmında görev yapan kadın komutanların ilk durağı Aybey İlkokulu oldu. .

Burada öğrenim görmekte olan 35 anasınıfı öğrencisine; “Tim Jandarma” adlı çizgi film izleten genç astsubaylar, jandarmalık mesleği hakkında minik öğrencileri bilgilendirdi. Jandarma ablaları, anaokulu öğrencilerine çocuk boyama kitabı ve balon dağıtarak onları sevindirdi.

Astsubaylar; Turgut ve Kalaycı, Aybey İlkokulunda görev yapan 23 erkek öğretmeni; “KADINA EL KAL-KA-MAZ” konusunda;

27 kadın öğretmeni de ‘KADES’ uygulaması hakkında bilgilendirdi ve broşür dağıttı.

Kadın astsubaylar; Turgut ve ve Kalaycı’nın bir sonraki durağı; Uşak Teleperformance Çağrı Merkezi ve Bölme Köylü Pazarı oldu.

Kadın astsubay timi, buralarda da, KADINA EL KAL-KA-MAZ mottosu altında 237 erkek vatandaşımıza;

278 kadın vatandaşımıza ise KADES hakkında bilgilendirme yaparak broşür dağıtımı yaptı.

Kadın komutanların sempatik tavırları ile kendilerini bilgilendirmeye çalışması, Uşaklıların ilgisini çekti ve takdirini kazandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)