Kabine toplantısı ertelendi mi, ne zaman yapılacak, tarih belli mi?

Kabine toplantısı ile alakalı olarak araştırmalar yeniden hız kazandı. Bu hafta kabine toplantısı var mı? 12 Şubat 2024 Pazartesi günü kabine toplantısı yapılacak mı? Kabine toplantısı ertelendi mi?
Kabine toplantısı ertelendi mi, ne zaman yapılacak, tarih belli mi?

Kabine toplantısı sürekli olarak büyük bir ilgi topluyor. Türkiye’nin genelini ilgilendiren kritik kararların alındığı kabine toplantısı için en çok da “ne zaman” sorusu soruluyor. Yine çok sayıda vatandaş kabine toplantısının ne zaman yapılacağını araştırıyor? Kabine toplantısı hakkında son dakika gelişmeleri neler? Kabine toplantısının tarihi açıklandı mı?

12 ŞUBAT 2024 PAZARTESİ KABİNE TOPLANTISI OLACAK MI?

Kabine toplantısı için beklenti 12 Şubat 2024 Pazartesi günü yapılması şeklindeydi. Bu tarih için devletin resmi yayın organı olan TRT’den dahi bugün bir duyuru yapıldı. Ancak bir son dakika gelişmesi ile kabine toplantısına dair bilgi verildi. 12 Şubat 2024 Pazartesi günü büyük bir ihtimalle yapılmayacak. Kabine toplantısının ertelendiği belirtilirken toplantının yeni tarihi merak ediliyor.

KABİNE TOPLANTISI NEDEN ERTELENDİ?

Kabine toplantısı tamamen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programından dolayı ertelendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta yurt dışı seyahatleri ile önemli temaslarda bulunacak. 12-13 Şubat tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacak olan dünya hükümetler zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli temaslarda bulunacak. 14 Şubat tarihinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan çok uzun yıllardır ziyaret etmediği Mısır’a giderek Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşecek.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre bu hafta Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kabine toplantısı için uygun tarihler değil. Kabine toplantısı en erken 15 Şubat 2024 Perşembe günü yapılabilir. Ancak bu toplantıya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Kabine toplantısının bir sonraki haftaya ertelenmesi durumu da olasılıklar içerisinde yer alıyor. Kabine toplantısı için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.