İzmir'de çikolatacılarda bayram yoğunluğu arttı

Ramazan Bayramı için artık sayılı günler kalırken vatandaşın alışveriş telaşı da başladı. Çikolatacılarda yoğunluk başladı...
İzmir'de çikolatacılarda bayram yoğunluğu arttı

Vatandaşın bayram alışverişi telaşı tüm hızı ile devam ederken bugün itibariyle bayramlık çikolata satan mağazalarda yoğunluk başladı. Çikolata fiyatları cepleri yakarken vatandaş ucuz çikolataya yönelirken çikolatacılar ise kaliteli bir çikolatanın fiyatının en az bin TL olabileceğini ifade ettiler.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çarşıdaki yoğunluk da devam ediyor. Bayram için vatandaşların en çok tercih ettiği çikolata yüksek fiyatıyla cep yakarken, piyasada ucuza satılan ürünler ise içerdiği margarin yağı, glikoz nedeniyle ileride sağlık sorunlarına sebep olabiliyor.

BAYRAM ÇİKOLATASI CEPLERİ YAKTI!

Ramazan Bayramı arifesinde vatandaşların bayram alışverişi de hızlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram alışverişinin olmazsa olmazları arasında yer alan ikramlık çikolatanın fiyatının yüksek olması, vatandaşları ucuz ürünlere yönlendiriyor. İşin uzmanları vatandaşları ucuz ürün alıp sağlıklarından olmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Kaliteli bayram çikolatalarının kilogram fiyatı ise 900 ile bin lira arasında değişiyor.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan İzmir’in sembol çikolatacılarından Kemal Kutucu, yoğunluğun bu sene daha kısa sürdüğünü, tatile giden kişi sayısının çok fazla olduğunu ve fiyatların da buna etki ettiğini söyledi. Kutucu, ayrıca çikolata fiyatlarının çok yükseldiğini ve bin TL’den aşağı yenilebilecek kaliteli çikolatanın olmadığını vurguladı.

Ağız tadıyla çikolata yemek isteyen kişilerin en az bin TL'yi gözden çıkarması gerektiği ifade edilirken ucuz çikolatanın ise insan sağlığına zararlı olduğu ifade edildi. Son dönemde artan kakao fiyatları da çikolata fiyatlarında yükselişe neden olmuştu.