İzmir Buca Metrosu'nda son durum açıklandı!

İzmir'de devam eden metro projeleri arasında yer alan Buca Metrosu'nun son durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Metro inşaatında tünel kazıları sürüyor.
İzmir Buca Metrosu'nda son durum açıklandı!

İzmir'de artan nüfusla beraber her geçen gün büyüyen trafik sorununu çözmek adına metro projelerine ağırlık verilmişti. Yürütülen projelerden biri de Buca Metrosu olarak öne çıkıyordu. Buca metrosu güzergahı ve durakları itibari ile çok sayıda İzmirlinin yararlanacağı bir proje olması nedeniyle yakından takip edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay metro şantiyesini ziyaret etti.

İZMİR BUCA METROSU NE ZAMAN AÇILACAK, TAMAMLANACAK?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 4 tünel açma makinesi ile yerin 36 metre altında tünel kazıları devam eden Buca Metrosu’nda incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

4 tünel açma makinesinin (TBM) birlikte çalıştığı Buca Metrosu’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay incelemelerde bulundu. Başkan Tugay, ilk olarak General Asım Gündüz İstasyonu’na geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Alpaslan Kara’dan bilgi alan Başkan Tugay’ın ikinci durağı ise Buca Koop İstasyonu oldu.

metro-1.jpg

ÜÇYOL BUCA METROSU DURAKLARI HANGİLERİ?

Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule.

Günlük 400 bin yolcu kapasitesi ile hizmet vermesi beklenen metro hattında kazı çalışmaları devam ederken hattın henüz kesin olarak hizmete gireceği tarih açıklanmadı. Hat hizmete girdiği anda Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasında ki ulaşım süresi 15 dakikaya düşürülecek. Metro hattının araçlarla beraber toplam maliyetinin ise 765 milyon Euro olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı