İYİ PARTİ’den renkli bir “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kutlaması

Kadınları ayrı görmediklerini belirterek kadın kolları kurmayan İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, “8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü” renkli bir şekilde kutladı.
İYİ PARTİ’den renkli bir “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kutlaması

Kutlamalara İYİ Parti Uşak İl başkanı Naci Yıldırım ve Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür katılırken, bir de genel merkezden sürpriz bir konuk destek verdi.

Uşaklıların çok sevdiği ve Uşaklı olan eski Merkez Bankası Başkanı, Ekonomiden sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’da Yıldırım, Gür ve İYİ partili kadınlarla birlikte kutlamaların her safhasında yer aldı.

İYİ Partililer, sabah Karma OSB’deki fabrikaları dolaşarak çalışan emekçi kadınları kutladı. Daha sonra il binası önünde toplandı. Karanfil dağıtarak Atatürk Anıtı önüne kortejle geldiler. Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardında İYİ Parti Uşak Belediye Meclis Üyesi Adayı Özgül Şeker Çiftçi basın açıklamasında şunları dile getirdi: 

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın işçilerin hak mücadelesi sonucu ortaya çıkmıştır. Aslında önemli bir gün olmakla birlikte tüm dünyada başat ekonomi olmak üzere yaşamın her alanında eşitsizliğe karşı bir mücadele günüdür.

Geçen yıldan bu yana ne kadar yol alabildiği ve eksikliklerin giderildiği tartışmalıdır. Dünyada kadın işgücü ancak yüzde 33,8, kadın istihdamı yüzde 29,13, işveren kadın oranı yüzde 30 civarındadır. Okur yazar olmayanlar arasında kadın oranı da yüzde 88 civarındadır.

Küresel cinsiyet eşitsizliğinde Türkiye 140 ülke arasında 134. sıraya geriledi. Cinsiyet eşitsizliğinde en geri olduğumuz alanlar iş gücüne katılım ve siyasi alanlarda görülmektedir. Dünyada da siyaset ve iş gücü katılımında durum aynıdır.

T.C. tarihinde TBMM’de kadın milletvekili oranı yüzde 20’yi geçememiştir. Türkiye son 50 yılın son 2.7 yılında sadece bir kadın tarafından yönetildi.

Biz İYİ Partililer olarak bir kadın lider ışığında yol alabilirken, hem ana, hem emekçi, hem siyasetçi ve lider olabileceğini çok iyi biliyoruz.

Türkiye’deki gelişim ve değişimin kadınların elinden çıkabileceğini çok iyi biliyoruz. İyi bir bilim insanı, siyasetçi, ekonomist, sanatçı kadın elinden çıkar. Bunun için kadınlara yönünü geleceğin ışığına dönmelidir. İşte bu yüzden İYİ Parti, her zaman kadının yanındadır” dedi.

İYİ Parti Uşak İl başkanı Naci Yıldırım, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 1857 yılında 8 Mart tarihinde ABD’de 129 işçi kadının emek mücadelesinden doğmuştur. Bizde İYİ Parti olarak onların anısına bugün çeşitli etkinlikler düzenledik ve oldukça renkli bir kutlama gerçekleştirdik. Bizim Genel Başkanımız da kadın. İYİ Parti’de kadın erkek ayırımı olmaz. Türkiye’de özellikle seçilebilecek meclis üyeliklerinde en çok kadın kontenjanı ayıran  İYİ Parti’dir” diyerek tüm kadınların gününü kutladı..

İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı Muhammet Gür de İYİ Parti olarak sabahın erken saatlerinde Karma OSB de emekçi kadınları ziyaret ederek kutlamalara başladıklarını kaydetti.

Gür, “Sonra caddede karanfil dağıttık. Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım anıtına çiçek bıraktık” dedi.

Gür, seçildiği takdirde belediye başkanı olarak kadınlara pozitif ayırımcılık yapacağını ve kadınlar için özel projeler hazırladığını da sözlerine ekledi.

Uşaklı olan eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da tüm kadınların bu anlamlı günü kutladı.

Durmuş Hoca, “Her yıl 8 martlarda çok hamasetle nutuklar atıyor, çok güzel kutluyoruz. Ancak kadınların işgücüne ve istihdama katılımları ve üretkenlikleri konusunda bir arpa boyu yol alamıyoruz. Artık sözden eyleme geçerek, kadınları milli ekonomiye değer katan unsurlar olarak görmemiz gerekir.

Onu için de başta eğitim ve annelik sorumlulukları, onlara kreş ve çeşitli destekler vererek, hem ekonomiye katkılarını, hem de çocuklarının eğitimini sağlamamız gerekir. Son sözüm, kadın hakları konusunda söylemden eyleme geçmemiz gerekir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.