İYİ Parti’den hoşaf ve ekmekli anma

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, Çanakkale Şehitlerini anmak ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü ’nü kutlamak için vatandaşa üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram etti.
İYİ Parti’den hoşaf ve ekmekli anma

İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan il teşkilat binası karşısında düzenlenen hoşaf ve ekmek dağıtım töreni öncesi, şehitler için dualar okundu. Törene, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür ve il teşkilatı yöneticileri katıldı.

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, “Çanakkale savaşlarında verdiğimiz 250 bin civarında şehitleri unutmadığımızı göstermek, onların kahramanlıklarını ve yokluklar içerisinde kazanılan bu büyük zaferi gelecek nesillere aktarmak adına böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Yıldırım, “Osmanlı İmparatorluğunun zayıflayıp güçten düşmesi karşısında işgal ve sömürü uzmanı bir kısım Avrupa devletleri bunu fırsat bilip 1. Dünya Savaşını organize etmiştir. Bu savaşın tek amacı Osmanlı topraklarını paylaşmak ve Türklüğü önce esir sonra yok etmektir!  Ne var ki Büyük Türk Ulusunun çelikleşmiş iman gücü ve yüksek vatan sevgisi düşmana bu fırsatı vermemiştir. 1. Dünya Savaşı içerisinde cereyan eden ve savaşın seyrini değiştiren Çanakkale Savaşı yalnız bizim değil dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biridir. Denizde ve Karada ayrı ayrı devam etmiş ve destan olacak zaferlerle neticelenmiştir.  Türk milleti Çanakkale’de, kavganın en haklısını ve en onurlusunu vermiştir. Bağımsızlık savaşımızın temelleri burada atıldığı gibi Kurtuluş Savaşımıza olan inanç da yine buradan çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Yıldırım, kuru üzüm hoşafı ve ekmeği bin kişilik olarak hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, “18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferinin tarihidir. Nusret Mayın Gemimizin döşediği mayınlar nedeni ile emperyalist güçler büyük bir hezimete uğramış, ağır kayıplar vererek boğazı terk etmek zorunda kalmıştır. Çanakkale Savaşında, Osmanlı topraklarının her bir köşesinden gelmiş Mehmetçiklerimiz, kınalı kuzularımız, vatan, millet aşkı ve iman gücü ile savaşmış, gözünü kırpmadan canını ortaya koymuş, nihayetinde emsalsiz bir zafer kazanmıştır. Buradaki fedakârlık ve başarı öyle büyük ki Mehmet Akif, Çanakkale Şehitleri için

“Ey şehid oğlu şehit, isteme benden makber,

sana aguşunu açmış duruyor peygamber”

dizelerini yazmıştır. Ne mutlu bizlere ki kahramanlığı, cesareti, ahlakı yüksek, vicdan ve merhametle yoğrulmuş bu büyük milletin mensubuyuz” diyerek zaferi kutladı ve şehitler için rahmet diledi.