İYİ Parti ve CHP Gruplarından suya yüzde 50 indirim talebi

Uşak Belediyesi Kasım Ayı Olağan Toplantısına İYİ Parti ve CHP gruplarının birbirinden ayrı ayrı istedikleri, vatandaştan tahsil edilen şebeke su ücretine yüzde 50 indirim talebi damga vurdu.
İYİ Parti ve CHP Gruplarından suya yüzde 50 indirim talebi

Uşak Belediye Meclis Toplantısı Başkan Mehmet Çakın yönetiminde Huzurpark’ta bulunan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündemin en önemli maddeleri olan “Uşak Belediyesi, 2023 yılı Uşak Belediyesi Mali Bütçesi ve 2023 yılı performans programı maddeleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi için havale edildi.

İYİ Parti Grup başkanvekili Yasin Yavuz; Başkanım. Vatandaş suyu yüzde 50 daha ucuz kullansın diye bir önerge sunmak istiyoruz” diyerek önergesini Başkan Çakın’a ulaştırdı.

Önergede: “01. 11. 2022 tarihinde yapılacak olan Meclis Toplantısı gündemine ilave ek madde olarak su fiyatlarının yüzde 50 indirilmesi hususunun görüşülmek üzere, gündeme eklenmesini saygıyla talep ediyoruz.

Yasin Yavuz, Oktay Yılmaz, Tolga Pirinçci, Necmi Dursun, Selçuk Toker Turhan Tekin, Alev Ketboğa, Özgül Şeker Çiftçi, Nurten Bakır” ifadesi yer aldı.

Önergenin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi için oylama yapan Başkan Çakın, önergeyi oy birliği ile komisyona havale etti.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Himmet Duygu’nun yerine gelen Turhan Tekin ve yine Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Nuri Demirel’in yerine CHP kontenjanından gelen Avukat Eren Ceylan da ilk meclis toplantılarına katılmış oldular.

Uşak Belediye ve Belediye Meclis Başkanı Mehmet Çakın, bütçe ve performans konularının görüşüleceği ikinci bölüm için 16 Kasım Çarşamba günü saat 15.00 tarihinin kararlaştırıldığını belirterek oturuma son verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)