İYİ Parti Uşak’ta tüm sandıklara itiraz etti

İYİ Parti Uşak’ta yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanılan tüm sandık sonuçlarına itiraz etti.
İYİ Parti Uşak’ta tüm sandıklara itiraz etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Uşak Adliyesi önünde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına İl Başkanı Naci Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür ve çok sayıda partili katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Uşak’ta 4 bine yakın iptal oyun düşündürücü olduğunu, tutanakların gelişi güzel tutulduğunu, iptal oylardan 500’ünün bile sonucu değiştirebileceğini vurguladı.

“İPTAL OYLARDAN 500’Ü SONUCU DEĞİŞTİREBİLİR”

İşte Kocuk’un basın açıklamasından satır başları:

”Burada İYİ Parti olarak temel amacımız; millet iradesinin sandığa yaklaşan şekli ile sonuçlanmasını sağlamaktır. Hani sık sık söyleniyor ya. “Yeter Millet Söz Milletin” diye. İşte bu iradenin herhangi bir manipülasyona uğramadan sandığa yansıması, Türkiye ve Uşak için çok önemlidir.

Seçimlerle ilgili bazı kaygıları ortadan kaldırmak amacıyla, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Durmuş Yılmaz, Adana Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Yokuş ve GİK Üyesi ve Adana Milletvekili ben İsmail Koncuk, genel merkezimiz tarafından Uşak’ta görevlendirildik. Avukatlarımızın teşkilatlarımızın derinlemesine yaptığı çalışmalar sonucunda bazı tespitler yaptık. Bir kere geçersiz 4 bin civarında bir oy var.

Tutanaklar gelişi güzel düzenlenmiş. Nedeni belli olmayan iptaller var. Uşak itibarıyla düşündüğümüzde bu 4 bin civarındaki iptal oylar çok doğal görülmüyor. İYİ Parti olarak sandıkların yeniden değerlendirilmesi talebimizde var. Bazı sandıklarda sıkıntılar görüyoruz.

İşte bu tespitlerimizi bugün itibarıyla ilgili makamlara iletip, verilen oyların yeniden gözden geçirilerek değerlendirilmesini talep edeceğiz. Kazanan AK Partili Belediye Başkan adayı ile bizim adayımız Muhammet Gür arasında bin civarında bir oy farkı var. Bu da şu anlama geliyor.  İptallerden 500 oy yanlış tespit edildiği takdirde seçimin kaderini etkileyecek bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz.  Uşak merkez ilçedeki tüm sandık sonuçlarına itiraz ettik.

Onun için bu itiraz sürecini çok iyi takip edeceğiz. Uşaklıların iradesini bir şekilde gasp edilmesini hukuki yollardan İYİ Parti olarak engellemiş olacağız.

Ama doğru çıkarsa da yapılacak bir şey yok. Millet iradesine her zaman saygı duymak zorundayız. İtirazımızın sonucu ne olursa olsun, İYİ Parti Uşak Teşkilatını, partimize gönül vermiş tüm Uşaklıları, bütün imkansızlıklara rağmen partimize son derece başarılı bir seçim süreci yaşatmış ve Uşaklıların gönlünde mükemmel bir yer edinmiş Muhammet Gür kardeşimizi kutluyorum.

Biz, İYİ Parti olarak, demokrasiye, hukuka ve en önemlisi olarak da millet iradesine sonuna kadar saygılıyız. Yeni bir siyasal hareket, yeni bir siyasi dil, yeni bir siyasi ahlakı egemen kılma mücadelesi yapan İYİ Parti’nin bundan sonra da milletimizin geleceği adına başarılı olacağına adım gibi eminim.”

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Uşak merkez İlçe Belediye Başkan adaylarından AK partili Mehmet Çakın kesin olmayan sonuçlara göre; 50 bin 967 oy almış, İYİ parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür de  49 bin 168 oy ile alarak Çakın’ın bin 799 oy gerisinde kalmıştı.