İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı Muhammet Gür’den şok iddialar!

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Uşak belediye Başkanlığını, yüzde 1’lik bir farkla AK Parti Adayı Mehmet Çakın’a kaptıran İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür şok iddialar ortaya attı
İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı Muhammet Gür’den şok iddialar!

İYİ parti Uşak İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Gür, Uşak’ta vatandaşın sandığa ve seçimlere olan güveninin sarsılmaması için geçerli geçersiz tüm oyların yeniden sayılması isteğini tekrarladı.

AK parti Uşak İl başkanı ve yöneticilerinin sayım sırasında Uşak Adliyesinde odaları tek tek dolaşarak İlçe Seçim Kurulu üyelerini etkilemeye çalıştığını iddia eden Gür, o odalara kendisinin ve İYİ Partililerin alınmadığını da iddia etti.

“SEÇİM SONUÇLARINI OLDUBİTTİYE GETİRENLER VAR”

İşte Gür’ün yerel seçimlerle ilgili talep ve iddiaları:

“Malumunuz üzerine 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri neticesinde YSK verilerine göre; Uşak’ta yüzde 1’lik bir fark oluşmuştur. Parti olarak 2 Nisan tarihinde 434 sandıkta tespit ettiğimi usulsüzlüklerle ilgili delillerimizi ve gerekçemizi ekleyerek, itirazda bulunduk ve geçerli geçersiz tüm oyların yeniden sayılmasını talep ettik.

İlçe Seçim Kurulu tarafından bu itiraz ve taleplerimiz AKP ve MHP temsilcilerinin sayılmaması yönündeki oyları ile beraber hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedilmiştir.

434 sandıkta yapılan usulsüzlükler ev yüzde 1’lik fark göz önüne alındığında vatandaşların seçim sonuçlarına olan güvenlerinin sağlanması için tüm sandıktaki oyların yeniden sayılması gerekmektedir. Aksi takdirde vatandaşlarımız sandığa ve sonuçlara olan inancını kaybedecektir.

Biz beklerdik ki; tüm parti temsilcileri ve adaylar 434 sandıktaki usulsüzlükleri ve yüzde1’lik farkı göz önünde bulundurarak seçim sonuçlarının doğru ve hiçbir şaibeye yer vermeyecek şekilde yeniden sayılmasını talep etsin. Ancak görüyoruz ki; Doğru sonucun ortaya çıkmasından çekinenler, işi oldubittiye getirmeye çalışanlar var. YSK, aynı itiraz gerekçeleri ile bir çok il ve ilçede yapılan başvuruları kabul ederek tüm geçerli ve geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar vermiştir. Tüm oyların yeniden sayım işlemleri başlamıştır. Şunu da belirtmeliyiz ki; yeniden sayım yapılan yerlerin hiç birinde aynı sonuç çıkmamıştır.

“AKP’LİLER ODA ODA DOLAŞTI İYİ PARTİLER İÇERİ ALINMADI”

Buradan tekrar ediyorum. Uşak’ta seçim sonuçlarının hiçbir dedikoduya yer vermeyecek şekilde doğru olarak kesinleşmesi için oylarının tamamının yeniden sayılması gerekmektedir.

Ayrıca seçim gecesi saat 00.30’da AKP İl Başkanı Avukat Fahrettin Tuğrul, il yöneticileri, AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Avukat Ahmet Mıllık ve eski il başkanlarından Avukat Mehmet Gün’ün, bizler içeri alınmazken oda oda gezmelerinin nedeni nedir? Bu saydığım kişiler İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile görüşmüşler midir?

Görüşmüşlerse seçim gecesi yapılan bu ziyaret sadece “Dost ziyareti” midir? Bütün bu konuları kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”