İYİ Parti heyeti Uşak’ın tanıtılamadığından yakındı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve STK İlişkileri Başkanı Burak Akburak başkanlığında, aralarında ünlü oyuncu Mehmet Aslan’ın da bulunduğu 11 kişilik bir heyet, bugün Uşak’a gelerek bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.
İYİ Parti heyeti Uşak’ın tanıtılamadığından yakındı

Heyetin ilk durağı, Uşak Ziraat Odası Oldu. Oda Başkanı Nafiz Mıdık’tan Uşak tarımı hakkında bilgi alan İYİ Parti heyeti; daha sonra sırasıyla; Uşak Deri ve Karma OSB, Şeker-İş Uşak Şubesi, Uşak Ticaret Borsası, Amatör Spor Kulüpleri Derneği ve CHP’yi ziyaret etti.

“POZİTİF SİYASET ÜRETMEK İÇİN UŞAK’TAYIZ”

İlk gün ziyaretlerini değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve STK İlişkileri Başkanı Burak Akburak, şunları söyledi:

 “Buraya Uşak’ın sorunlarını yerinde dinlemek için geldik ve yerinde dinliyoruz. Yarın da esnafımızı ve Uşaklı vatandaşlarımızı dinleyeceğiz.

Amacımız; Pozitif siyaset üretmektir. Uşak’ın problemleri ve sorunlarını alıp değerlendirip önerileri alıp çalışarak, diğer başkanlarımızın çıkaracağı çözümleri ve projeleri, Sayın İl Başkanımız vasıtası ile Uşak’a ulaştıracağız.

Gördüğümüz kadarı ile Uşak önemli bir sanayi kenti. Ancak destek olunması gereken çok önemli konular var. Bunlardan en önemlisi, enerji, yani elektrik, istihdamda kolaylık gibi isteklerdir.

Uşak Deri ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Karahallı, bize Uşaklı sanayicilerin problemlerini anlattı bir de güzel bir müjde verdi. Almış oldukları destekle 5 milyon 500 bin Euro’ya büyükbaş hayvan işleme tesisi kuracaklarını müjdeledi.

Uşak Ziraat Odaları Başkanı Sayın Nafiz Mıdık ile Uşak’ta tarımın durumunu konuştuk. Gözlemlediğimiz kadarıyla özellikle sulu tarıma önemli bir destek verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bazı projeler geliştireceğiz. Uşak tarımında en önemli sorun olarak mazot görünüyor. Bunu da başkanlar kurulumuzda değerlendireceğiz.

Benim Uşak için en çok üzüldüğüm konu ise Uşak’ın hala bir turizm kenti kimliği kazanamamasıdır. Ulubey Kanyonları, ABD’deki dünyanın en büyük kanyonu olan Grand kanyondan sonra dünyanın en önemli ikinci kanyonudur. Bence buranın tanıtımı hiç yapılamıyor

Karun Hazineleri’nin sergilendiği Uşak Arkeoloji Müzesi de çok güzel ve önemli. Buranın da iyi bir tanıtıma ihtiyacı var. Hem gastronomi, hem de doğal güzellikleri ile öncelikli iller arasına alınması gerekiyor.

Yarın esnafımızla birlikte olacağız. Ben bu ziyaretleri çok önemsiyorum. İnsanlar ‘açız’ diye bağırıyor. Bunları dinlemiyorlar. Ama toplum olarak AK Parti kongrelerini ibretle izliyoruz. Hiçbir şey yokmuş gibi binlerce kişi topluyor. Bunları kınıyorum. “

Uşak’ta incelemelerde bulunmak ve vatandaşların derdini dinlemek için geldiği belirtilen İYİ Parti Genel Merkez heyetinin yarınki programında da: Esnaf Odaları Birliği’nde kahvaltı, Uşak Barosu, İsmetpaşa Caddesi esnafı ziyareti ve UTSO ziyaretlerinin yer aldığı öğrenildi.

(HABER/SALİH KILINÇ)