İSTİKLAL MARŞI 100. YILI KUTLU OLSUN

İstiklal Marşı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli marşıdır. Mehmet Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 yılında Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'İstiklal Marşı' olarak kabul edildi. İstiklal Marşı'nın bestecisi Osman Zeki Üngör'dür. İstiklal Marşı'nın orkestrasyonu ise Edgar Manas tarafından yapılmıştır.
İSTİKLAL MARŞI 100. YILI KUTLU OLSUN

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy, şiiri ile 500 liralık ödül kazanırken, bu ödülü yoksul çocuklara iş öğreten Darülmesai'ye bağışlamıştır. İstiklal Marşı'nın tamamı 10 kıta olurken, genellikle okular ve törenlerde 2 kıtası okunur.

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILI YIL BOYUNCA KUTLANACAK

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelinde yıl boyunca anma etkinlikleri gerçekleştiriliyor..

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un 17 Şubat 1921'de Sırat-ı Müstakim ile Hakimiyet-i Milliye'de yayımlanan ve Hamdullah Suphi Bey'in Meclis'te okuduğu ayakta alkışlanan İstiklal Marşı'nın, TBMM tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti.

Türk bayrağı gibi Türk milletinin önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı, milletin güçlü aidiyet duygusuyla geleceğe karşı umut ve cesaretle bakmasını sağlayan "milli mutabakat metni" olarak kabul ediliyor.

2021, "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı" olarak belirlendi

TBMM Genel Kurulunda 24 Aralık 2020'de, 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenleme kabul edildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2021'in "Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımlandı.

Yıl boyunca anma etkinlikleri düzenlenecek

Bu kapsamda, Türkiye genelinde yıl boyunca İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek.

(www.usakgundem.com)