İstanbul’da beklenen kar yağışı için tarih açıklandı! İstanbul’a ne zaman kar yağacak?

İstanbullular bir süredir İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul kar yağışı için tarih belli mi? araştırması yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda hem Meteoroloji hem de AKOM uyarı yapmış, ancak kar yağışı sadece İstanbul'un yüksek kesimlerinde görülmüştü.
İstanbul’da beklenen kar yağışı için tarih açıklandı! İstanbul’a ne zaman kar yağacak?

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında kara hasret kalan megakent ne zaman kar yağışı göreceğini merak ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul'a kar yağışı için yeni tarihi verdi. Peki, İstanbul'a kar yağışı ne zaman? İşte uzman isimden önemli açıklamalar..

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’a yağması beklenen kar yağışı için önemli tahmin açıklamalarında bulundu. İstanbul’a kar yağacak mı? Sorusuna tarihle yanıt veren uzman ismin açıklamaları herkesi heyecanlandırdı.

640x360-1.jpg

KAR SİLİVRİ’YE KADAR GELMİŞTİ

İstanbul’da Meteoroloji ve AKOM’un uyarı yaptığı hafta içerisinde kar yağışı Silivri bölgesine kadar gelmişti. Uzmanlar İstanbul’da deniz suyu sıcaklığının hala mevsim normalleri üzerinde olduğunu belirterek, kar yağışı için sıcaklıkların düşmesi gerektiğinin altını çizmişti. Bu sebeple Silivri’ye kadar gelen kar yağışı İstanbul’un sadece yüksek kesimlerinde bir miktar etkili olmuş, kent genelinde sağanak ve karla karışık yağmur olarak kendisini göstermişti.

640x360-2.jpg

“MART BAŞINDA BİLE YAĞABİLİR”

Prof. Dr. Şen İstanbul'a kar yağışı tahminine ilişkin yaptığı açıklamasında, "Şubat yarısından sonra hatta mart başı bile yağabilir. Sorun gelen sistemlerde yağışın yanında sıcaklığın da 4 derecenin altına düşmesi. Bu gerçekleşirse yağacaktır" ifadelerini kullandı.

Uzman ismin değerlendirmesine göre İstanbul’da kar yağışının etkili olması için sıcaklığın 4 derecenin altına düşmesi gerekiyor. İstanbul hava durumu için yapılan açıklamada şu an için sıcaklıkların 9 derece civarında olduğu belirtildi.