İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2024? İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbullular son dönemlerde kar yağışının başlayıp başlamayacağını, yağacaksa da ne zaman yağışların olacağını merak ediyor. Meteoroloji uyarıları yakından takip edilirken, kar yağışı için resmen tarih verildi. İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2024?
İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2024? İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbul’a kar yağacak mı? Sorusu son dönemlerin en sık merak edilen konuları arasında yerini alıyor. Konuyla ilgili vatandaşlar, uzmanların açıklamalarını yakından takip ederken, kar yağışının yaklaştığı açıklandı.

İstanbul’da kar yağışları Silivri’ye kadar gelip, İstanbul’a karla karışık yağmur ve yağmur olarak görülmesinden sonra vatandaşlar İstanbul’a kar yağacak mı? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

“BOL KAR YAPMALIYDI, AMA OLMADI”

Konu ile ilgili Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamasında, ısı adası konusuna dikkat çekerek, İstanbullulara kar yağışı için önemli ifadelerde bulundu. Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Yağması için kuvvetli soğuğun içeri girmesi hava ve deniz suyu sıcaklıklarının düşmesi gerek ama soğuk sınırda geliyor. Sıcaklık 3-4’ün altına inecek ve aynı anda yağış olacak ki yağsın. Ancak şehrin merkezi sıcak. Buna ‘ısı adası etkisi’ diyoruz. Kırklareli, Çorlu’ya git! Kar vardı. Sakarya- Adapazarı... Buralarda da var. Hatta Kartal’ın tepelerine yağdı. Balkanlardan gelen soğuk hava hem de poyrazdan geldi, Karadeniz üzerinde nemi de alıp, tıpkı diğer şehirler gibi İstanbul’da da bol kar yapmalıydı. Ama olmadı. Karla karışık yağmur yaptı ve bitti”

İSTANBUL’A KADAR YAĞACAK MI?

İstanbul bu yıl istediği karı bir türlü göremedi. Meteorolojik verilere göre soğukların başlaması halinde kar yağışının etkisini gösterebileceği ifade edildi. MGM, konuya ilişkin haftalık hava durum tahmin raporunu yayımladı. Aktarılan habere göre hafta başından itibaren sıcaklıklar mevsim normallerin üzerinde olacak.

MGM’nin tahminlerine göre 7-13 Şubat tarihleri arasında hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde olacağı tahmin ediliyor.