İstanbul-Uşak uçuşu için önemli toplantı

6 Ocak 2019’dan itibaren başlaması planlanan İstanbul-Uşak uçuşları öncesi, talep ve beklentilerin konu edildiği toplantı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (UTSO) gerçekleşti.
İstanbul-Uşak uçuşu için önemli toplantı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Havaalanı Müdürü Fevzi Akdeniz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman, Uşak İl Protokolü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Simav ve Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Uşak Sivil Toplum Platformu Üyeleri katıldı.

“ÇAĞIMIZDA ZAMANI AKTİF KULLANMAK ÖNEMLİ”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda uçuş seferlerinin düzenlenmesinin şehrin gelişmesinde önemli bir katkı olduğunu vurgulayarak; “Zamanın bu kadar önemli olduğu günümüzde ulaşım sorununu çözmemizde, dünya ile entegrasyonda önemli bir araç olan havaalanımızın aktif olarak kullanılması hepimiz için çok önemli’’ dedi.

Kandemir konuşmasında Uşak Sivil Toplum Platformu olarak Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’yı ziyaret ettiklerini, milletvekillerinin de desteği ile THY Uşak-İstanbul uçuşlarının başladığını belirtti. Kandemir bundan sonra önemli olanın uçuşların sürdürülebilirliği için   ildeki tüm kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesi olduğunu vurguladı.

Kandemir; ‘’Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi esnafı, tüccarı, sanayicisi ve işadamlarıyla bizler bu konunun arkasında duruyoruz. Gerek sosyal medya gerekse SMS duyuruları gibi her türlü reklam ve duyuru desteği vermeye hazırız. İstanbul-Uşak uçuşlarına destek olmak için Sivil Toplum Platformu olarak 1.500 uçak bileti alacağız’’ dedi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise; “Karayolu taşımacılığına göre çok daha hızlı ve güvenli olduğu bilinen hava yolu taşımacılığı artık bir lüks olmaktan çıkmış, her kesimden vatandaşımızın istifade ettiği bir ulaşım aracı haline gelmiştir. Türk Hava Yolları gibi güçlü bir şirketle çalışacağımız için şanslıyız. Biz uçuşların sürekli ve kente yarar sağlayacak şekilde olması için hep birlikte hareket etmeliyiz, uçağımıza ve havaalanımıza sahip çıkmalıyız’’ dedi.

Toplantı UTSO Genel Sekreteri Caner Urhan’ın Uşak-İstanbul uçuş seferlerinin tutundurulması ve sürdürülebilirliği için yapılabilecek çalışmaların ve önerilerin anlattığı bir sunum ile devam etti.

Sunumun ardından Uşak Valisi Funda Kocabıyık, katılımcılara söz vererek Uşak-İstanbul uçuşlarına destek amaçlı yapabilecekleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplantı Uşak Sivil Toplum Platformunun il kurum ve kuruluşlarını Uşak – İstanbul uçuşları hakkında bilgilendirmek ve gerekli organizasyonları yapmak üzere yetkili kılınması ile son buldu.