İsmetpaşa Caddesi’nde ilk beton döküldü

Uşak Belediyesi’nin İsmetpaşa Caddesi’nde gerçekleştirdiği Cephe Rehabilitasyon Projesi’nin ardından Zemin Yenileme ve Kentsel Tasarım Projesi devreye girmiş, bölgedeki yıpranan taşlar kaldırılmıştı. Alt yapı çalışmaları devam eden projede aynı anda üst yapı çalışmaları da başladı, İsmetpaşa Caddesi’nde ilk beton döküldü.
İsmetpaşa Caddesi’nde ilk beton döküldü

İsmetpaşa ve Orhan Dengiz Caddelerinde toplamda 83 adet binanın ön, 45 adet binanın yan cephe kaplamaları yapılmış, kötü ve karmaşık görüntüye sebebiyet veren materyaller kaldırılmıştı. Kentin göz bebeği niteliğinde olan ancak eski cazibesini kaybeden İsmetpaşa’nın yeniden canlanması için yürütülen projede tabelalar tek tip yapılmış, 33 binada mantolama çalışmaları gerçekleştirilmişti.

İSMETPAŞA KONSEPT BİR CADDE OLACAK
İkinci adım olan Zemin Yenileme ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında alt yapı çalışmaları devam ederken şehrin en işlek caddesi İsmetpaşa’da üst yapı çalışmaları da ilk betonun dökülmesiyle beraber hızla başladı. Uşak Belediyesi, ilk etap olarak Tiritoğlu Parkı ve Dere Sokak’ın cadde ile kestiği bölgeye kadarki 8 bin metrekarelik kısımda büyük dönüşümü gerçekleştirecek.

Konsept projeyle can kazanacak caddeyi 1000 metre uzunluğunda bir bisiklet yolu, dekoratif ve modern aydınlatmalar, kent mobilyaları ve peyzaj çalışmaları süsleyecek. Ayrıca esnafın mal indirip bindirebilmesi için belirli zamanlarda kullanıma açılmak üzere bir yol yapılacak.


Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için projenin ilk kısmının bitmesinin ardından ikinci kısım olarak Dere Sokak’ın kestiği noktadan eski belediye binasına kadarki alanda çalışmalar başlatılacak.

Çalışma kapsamında ağaçlar korunacak, uzun ömürlü granit bazalt taşlar zeminle buluşacak, alt yapıdaki revizyonlar tamamlanarak kentin kalbi İsmetpaşa Caddesi’ne; Uşak’a yakışır bir görünüm kazandırılacak.