İsmail Koncuk; " Uşak'ta gerekçeleri yazılmayan çok sayıda geçersiz oy var"

Gece geç saatlerde Uşak'a gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, Uşak'ta tutanakların düzensiz olduğunu ve gerekçeleri yazılmayan çok sayıda geçersiz oy olduğunu iddia etti.
İsmail Koncuk; " Uşak'ta gerekçeleri yazılmayan çok sayıda geçersiz oy var"

AK Parti Uşak Teşkilatı, seçimleri bin 799 farkla kazandığını ilan ederken, İYİ Parti Uşak Teşkilatı da geçersiz sayılan 3 bin 300 oyun çoğunun kendilerine ait olduğunu iddia ederek itiraz etmeye hazırlanıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve Konya Milletvekili Avukat Fahrettin Yokuş, gece geç saatlerde Uşak’a geldi ve teşkilat yöneticilerinden bilgi aldı. İtiraz dilekçelerini hazırlamaya başlayan İYİ Partililer, bugün öğleden sonra Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvurmayı düşünüyor.

“BU OYLAR NİYE GÖRE GEÇERSİZ?

Pazar günü yapılan yerel seçimlerde, Uşak Merkez İlçe Belediye Başkanlığı için AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakın, 50 bin 967 oy ile yüzde 39,98

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, 49 bin 168 oy ile yüzde 37,60 oranında oy aldığı ve başkanlığı Çakın’ın kazandığı söylendi.

Ancak İYİ Parti, kendi takip sistemlerine göre, en az 2 puan önde olduklarını ileri sürerek özellikle geçersiz olan 3 bin 300 oyun çok fazla olduğunu belirterek itiraz edeceğini açıkladı.

Gece geç saatlerde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve Konya Milletvekili Avukat Fahrettin Yokuş, Uşak’a gelerek İYİ parti Uşak İl başkanı Naci Yıldırım ve aday Muhammet Gür’den bilgi aldı.

İYİ Parti Uşak İl başkanı Naci Yıldırım, “Şu anda itirazları yazıyoruz. Uşak tarihinde görülmemiş bir seçim sonucu açıklandı. İlçe Seçim Kurulu 3 bin 300 oyu geçersiz ilan etti. Yok böyle bir şey. Saadet partisi Uşak İl Teşkilatı da yaklaşık 2 bin oy aldığını, ancak 600 oy aldıklarının söylendiğini ve bin 400 oyun yok olduğunu iddia ediyoruz. Öğleden sonra Uşak Adliyesine giderek itirazlarımız yapacağız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk da sosyal medya hesabından, “Genel merkezimizin görevlendirmesi ile Konya Milletvekilimiz Fahrettin Yokuş ile birlikte Uşak’a geldik.  Burada tutanaklar düzensiz. Gerekçeleri yazılmayan çok sayıda geçersiz oy var. Partiler arası kaymalar görülüyor. Millet iradesi sonuçlara doğru olarak yansısın arzusundayız” dedi.