İsmail Koncuk; " Uşak'ta ağzı açık oy torbaları tespit ettik"

31 Mart Mahalli ve Yerel İdareler Genel seçimi bitti. Uşak’taki bilmece hala çözülemedi.
İsmail Koncuk; " Uşak'ta ağzı açık oy torbaları tespit ettik"

Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından sandıklarının yeniden sayılması için yapılan başvurusu reddedilen İYİ Parti Uşak Teşkilatı, şimdi de İl Seçim Kurulu’na başvurarak, “Ağzı açık oy torbaları tespit ettiklerini ve bunun Uşak’ta seçim iptal gerekçesi” olduğunu öne sürdü.

Başvuru öncesi Uşak Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve çok sayıda partili katıldı.

“UŞAK BELEDİYE BAŞKANI 5 YIL ŞAİBELERLE ANILACAKTIR”

Basın açıklamasını yapan İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Uşak’taki durum tam bir garabettir. Ankara’da İstanbul’da AKP’nin yaptığı tüm başvuruları kabul eden seçim kurulu, İYİ Parti’nin Balıkesir, Uşak ve Manisa’da başvurularını kabul etmeyişi, Türkiye’de adaletin adamına göre uygulandığını göstermektedir.

Uşak özeline gelirsek, Uşak’ta seçim torbalarının ağzının açık olduğunu görüyoruz. İlçe Seçim Kurulu, “Biz açtık” diyor. Ama emin olamayız. Bu Uşak’ta seçim iptalini gerektiren vahim bir durumdur. Kabul edilebilir bir durum değildir.

Geçersiz oyların dağılımında ve tutanağa yazılmasında nedeni iptal edildiği yazmıyor. Çizelgede kaydırmalar var. Oylar siyasi partilerde birbirine kaydırılmış. Mesela, 1450 nolu sandıkta bizim oyumuz MHP’de görülüyor. Gerçi YSK’da doğru geçmiş. Bizim tespit edebildiğimiz bunlar. Daha tespit edemediğimiz onlarca problem olduğunu düşünüyoruz.

Bütün bu sıkıntılar varken, Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun “Hayır Efendim, biz bu gerekçeleri kabul etmiyoruz” demesi asla ve kata kabul edilemez. Böylesine bir şaibe ile belediye başkanı seçildiği takdirde 5 yıl boyunca bu şaibe tartışılacaktır. Böylesine tartışılan bir belediye başkanını 5 yıl boyunca Uşak’a layık görmüş olacaksınız. Uşaklı böyle bir anlayışla seçilen belediye başkanını tanır mı?

İstanbul ve Ankara’da hangi gerekçe ile AKP’nin başvurusunu hangi gerekçe ile kabul ettiyseniz Uşak’ta da kabul etmek zorundasınız” ifadesini kullandı.

“UŞAK ALNINDA BU KARA LEKEYİ TAŞIYAMAZ”

Koncuk, sözlerine şöyle devam etti: “İl Başkanımız İl Seçim Kurulu’na başvurusunu yaptı. Torbaların açık olması seçimin iptal nedenidir. Bu gerekçelerimizi, İl seçim Kurulu’nun Ankara ve İstanbul’da olduğu gibi değerlendirmesini bekliyoruz. Biz, sadece bir tek şey istiyoruz:  Millet iradesinin sandığa yansımasından başka talebimiz yoktur.

Millet kimi istiyorsa onu belediye başkanı yapsın istiyoruz. Millet iradesinin ayaklar altına alınmasına asl gönlümüz razı değildir ve izin de vermeyeceğiz. İnşallah İl Seçim Kurulu aklıselim bir karar verecektir. Türkiye’de AKP’ye göre adalet anlayışının olmadığını, adaletin herkese göre olduğunu, insanlarımızın ve siyasi partilerin arasında ayırım yapılmadığını Uşak İl Seçim Kurulu göstermek zorundadır. Yoksa Uşak çok ciddi bir demokrasi lekesi alacaktır. Bu kararı verenler de verdikleri kararın altında kalacaktır.

Buraya binlerce kişiyi yığabiliriz. Bizim derdimiz gerginlik yaratmak değil. Bizim derdimiz: Adaletin tecelli etmesidir. Bunun için buradayız. Sizin yürek yangınınızı  İYİ Parti olarak ifade etmek üzere buradayız ve burada olacağız