İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar, Nasıl Alınır?

İŞKUR işsizlik maaşı günlük brüt kazanç miktarının yüzde 40’ı olacak şekilde hesaplanmaktadır.
İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar, Nasıl Alınır?

İşsizlik ödeneği miktarı aylık asgari ücret tutarından yüzde 80 fazla olamaz. İŞKUR işsizlik maaşı almak isteyen kişilerin yerine getirmeleri gereken belli başlı şartlar vardır. Kişinin prim ödemeleri de göz önünde bulundurularak maaş ödemesi yapılır. İşsizlik maaşı almak isteyen kişilerin başvurularını İŞKUR resmi internet sitesinden yapması gerekiyor. Hizmet akdinin sona ermesinden itibaren 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurarak da başvuru yapabilirsiniz. Şahsen başvurular ve elektronik başvurular aynı şekilde değerlendirilmektedir. Mücbir sebeplerden farklı olarak 30 gün içerisinde başvuru yapılmadığı durumlarda başvuruda geciken süre toplam hak sahipliği üzerinden düşer.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Almak için Şartlar Nelerdir?

İŞKUR maaşı almak için şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine elektronik ya da şahsen başvuru yapmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önce son 3 sene içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartlarını karşılayan kişiler İŞKUR’dan işsizlik maaşı almak için hak kazanırlar.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İŞKUR maaşı miktarı günlük işsizlik ödeneği ve sigortalı kişinin son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alarak hesaplanmaktadır. Buna göre günlük ortalama brüt kazançtan yüzde 40’tan daha çok ödeme yapılmaz. Ödeme aynı şekilde aylık asgari ücret brüt tutarının yüzde 80’ni de geçmez. İŞKUR tarafından verilen işsizlik ödeneğinden damga vergisinden başka kesinti yapılması mümkün değildir.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Almak Başvuru Nasıl Yapılır?

İŞKUR maaşı almak için başvuru yapmak isterseniz İŞKUR birimini ziyaret edebilir ya da İŞKUR resmi internet üzerinden başvurunuzu iletebilirsiniz. İŞKUR başvurusu yapmanız için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması şarttır. İşsizlik ödeneği için başvuru yapan kişinin iş arayan kaydı yapılır ya da varsa güncellenir.