İskender Pala, Uşak Üniversitesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. İskender Pala,Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret etti.
İskender Pala, Uşak Üniversitesi’ni ziyaret etti

Uşaklı olan Prof. Dr. Pala’nın yazar kimliğinin ve bilim adamlığının gençlere örnek gösterilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş, “İskender Pala, Türkiye’nin önemli edebiyatçılarındandır. Bu değerli bilim adamını gençlerimize anlatmamız gerekiyor.” dedi.

Prof. Dr. Pala, “Ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, kendi şehrim Uşak'ta ve bir süre görev yaptığım Uşak Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın Rektörüm Ekrem Savaş hocam başta olmak üzere, tüm Uşak Üniversitesi personeline ve öğrencilerine başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyaretin ardından,Ekrem Savaş ve İskender PalaUşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezini gezdi. Görevli personellerle bir süre sohbet eden Prof. Dr. İskender Pala, merkezin ülkemiz için önem arz eden sektörlerin ihtiyaç duyduğu tasarım konusunda önemli işler çıkaracağını söyledi. Ayrıca Pala, “Tasarım alanında, ülkemizin kendi değerlerini ortaya çıkartmamız gerekiyor. Uşak Üniversitesi’nin üstlendiği misyonla, bu değerleri öğrencileri arasından çıkaracağına inancım tamdır.” dedi.