İntegral kalktı mı? Lise MEB matematik müfredatı

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği ders müfredatı yayımlandı. Aktarılan son habere göre öğrenciler integral kalktı mı? sorusunu sıkça araştırmaya başladı. MEB müfredatına ilişkin detaylar haberimizde
İntegral kalktı mı? Lise MEB matematik müfredatı

Öğrenciler uzun bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı ders müfredatını merakla bekliyordu. Yayımlanan ders müfredatı sonrasında integral kalktı mı sorusu merak konusu oldu. Tüm eğitim kademelerindeki zorunlu dersler için maarif model yayımlandı. Peki, yeni müfredat içerisinde 9, 10, 11 ve 12. sınıf integral kalktı mı?

MEB merakla beklenen yeni müfredatın taslağını yayımladı. Öğrencilerin beklediği müfredatın yayımlanması ile aranılan soru yanıt bulmuş oldu. Öğrenciler en çok matematik dersinde integralin kalkıp kalkmadığını merak ediyordu.

İNTEGRAL KALKTI MI?

İntegral kalktı mı sorusuna ilişkin açıklama geldi. MEB’in yeni matematik müfredatı için şunlar söylendi:

“Değişimleri fonksiyonlar aracılığıyla incelemenin en etkili matematiksel yöntem ve araçlarını oluşturan limit ve türev kavramları ile bu kavramların uygulamalarına 12. sınıfta Değişimin Matematiği teması altında yer verilmiştir. Programda hâlihazırda oldukça sınırlı ve işlem odaklı şekilde sunulan integral kavramına yer verilmemiş, limit ve türev kavramları daha kapsamlı şekilde ele alınmıştır. Limitin türevin temelini oluşturmasının yanı sıra bir fonksiyonun belirli bir nokta civarındaki veya sonsuzdaki davranışını inceleme aracı olması boyutuna da yer verilmiştir. Türevde ise mevcut içeriklere ek olarak değişimleri anlamlandırmakta ve türevin uygulamalarında önemli bir rolü olduğu düşünülen diferansiyel kavramına, ortalama değer teoremi ve Rolle teoremine yer verilmiştir. Türevle ilgili yorum ve çıkarımlara problem çözme odaklı bir yaklaşımla yer verilmiştir”

MEB’in açıklamasına göre yeni müfredatın 1 hafta boyunca askıda kalacağını ve görüş ile önerilerin yoğun bir şekilde gelmesi halinde de sürenin uzatılacağı aktarıldı.